L’hospital comunica a la cap de salut mental que no li renovarà el contracte

La psiquiatra Gemma Garcia Parés va arribar al SAAS ara fa cinc anys procedent del Parc Taulí de Sabadell gràcies a un dels darrers ‘contractes Burgués’

-
-
La psiquiatra Gemma Garcia Parés no continuarà com a cap de l’àrea de salut mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Almenys, no ho farà amb el contracte del qual ha gaudit els darrers cinc anys i que contenia uns emoluments molt superiors dels que la graella ordinària fixa per als professionals del centre hospitalari. La direcció del SAAS ja ha comunicat a la psiquiatra que quan esgoti el contracte al març, si li interessa, haurà de presentar la seva candidatura a l’edicte que es convoqui per cobrir la plaça que deixarà vacant.

Garcia Parés es troba en la mateixa situació que fa un temps es va trobar la seva parella, el traumatòleg Josep Maria Muñoz, que va arribar al Principat uns mesos abans que la psiquiatra però que també va signar un contracte ‘d’or’ amb qui llavors dirigia el SAAS, el doctor Lluís Burgués, que va portar a Andorra alguns professionals forans a cop de talonari, per dir-ho d’alguna manera. La psiquiatra que ha dirigit el servei de salut mental procedia del Parc Taulí de Sabadell, on durant molts anys va ser la coordinadora d’hospitalització de psiquiatria.

La decisió ja comunicada a la psiquiatra hauria causat un profund malestar a aquesta, tot i que en certa manera ja podia esperar la situació. Algunes fonts han indicat que està buscant suports per tal que se la mantingui com a responsable del servei. Això podria succeir, no és pas impossible. Però el que no pot passar de cap de les maneres, segons les fonts del SAAS consultades, és que Garcia Parés cobri el que ha vingut percebent fins ara. En tot cas, se li abonaria la remuneració establerta de forma general per als professionals del seu nivell.

En concret, una vegada s’esgoti formalment el seu contracte de cinc anys -potser un temps abans-, el SAAS obrirà un concurs, publicitarà un edicte, per a cobrir una plaça de facultatiu de nivell 4 amb l’especialitat de psiquiatria. Una vegada hi hagi tots els especialistes de la unitat definits, després s’obre un termini per, entre ells, escollir el cap d’àrea, que suposa rebre un complement remuneratori al salari corresponent a l’edicte inicial per la responsabilitat afegida que s’assumeix. Aquest càrrec és per un any renovable per tres més, amb la qual cosa, usualment, solen ser designacions de quatre anys que, si escau, es van allargant amb posterioritat.

En tot cas, segons les fonts, Garcia Parés era clar que tenir un contracte determinat per cinc anys i que en esgotar-se perd la seva posició. Més encara els emoluments, fora del mercat andorrà actual segons les fonts. De fet, a la meitat de la seva relació contractual amb el SAAS, a la psiquiatra ja se li va deixar d’abonar el complement que se li havia establert per col·laborar amb el ministeri de Salut en l’elaboració del pla salut mental.

Comentaris (23)

Trending