L’home que va morir divendres a Tristaina serà traslladat entre demà i dijous a l’Alta Garona

El finat era un amant de la muntanya que va venir sol al Principat, anava molt ben equipat i es va precipitar des d’uns trenta metres d’altura

-
-
L’home que va ser localitzat mort divendres passats els estanys de Tristaina ja en direcció cap al pic serà traslladat aquest dimecres o a tot estirar dijous cap a la localitat de l’Alta Garona, a França, d’on era originari. Els forenses van practicar l’autòpsia aquest dilluns al cadàver i de comú acord amb la família que es va desplaçar a Andorra des de la població francesa on viuen es van acordar els passos a seguir per la repatriació del fèretre.

Segons fonts coneixedores del cas, l’home, de 72 anys, havia vingut sol al Principat i era un amant de la muntanya. A més a més, era força expert en travesses i anava ben equipat. De fet, quan va ser casualment localitzat per membres del grup de rescat de muntanya dels bombers ja va quedar clar que no havia estat per un dèficit de material que hagués patit un accident. Això sí, les fonts consultades han indicat que l’home es va precipitar per causes que encara s’estan estudiant des d’uns trenta metres d’alçada.

Quan el rescatador dels bombers el va divisar des de l’helicòpter tot acudint a fer un altre servei, no deuria haver fet molt que l’home havia patit la caiguda. En tot cas, segons les fonts, la mort s’hauria produït relativament feia poca estona. Dos agents del grup de rescat del cos de salvament es desplaçaven en helicòpter cap al pic de Tristaina per recuperar dues dones que havien comunicat amb els bombers anunciant que havien quedat atrapades en un punt de certa complexitat, molt vertical i escarpat, i que no podien avançar ni endavant ni enrere.

Tot fent una maniobra d’aproximació amb l’aparell just cap a la zona on havien comunicat les dones que es trobaven, va ser quan un dels bombers va veure un individu estirat i es va acabar baixant fins on era l’home comprovant el desenllaç fatal. Segons les fonts, dins de la desgràcia es va estar casualment de sort de trobar el cos. Perquè, d’altra manera, potser haguessin passat dies sense trobar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending