L’home que pretenia volar a Birmingham amb deu quilos de picadura 

La guàrdia civil controla a l’aeroport lleidatà d’Alguaire un resident britànic que havia comprat el tabac al Principat i que va acabar sent comissat

-
-
Sense manies, pretenia volar fins al Regne Unit, a Birmingham concretament, amb deu quilos de picadura de tabac que havia adquirit a Andorra tot aprofitant una estada turística hivernal. Abans de pujar a l’avió, però, agents de la guàrdia civil li van detectar la mercaderia i el van aturar en sec, a banda de comissar-li tot el tabac, valorat en poc més de dos mil euros. El control es va produir a l’aeroport d’Alguaire, a tocar de Lleida, en un dels vols que porten turistes eminentment cap al Principat. Que els porta, o que se’ls endú, com era el cas.

El control va tenir lloc aquest diumenge a primera hora de la tarda a l’aeroport lleidatà. Agents fiscals de la comandància que l’institut armat espanyol té a Lleida procedien a fer les vigilàncies i els seguiments dels equipatges. Tot inspeccionant amb l’escànner dues maletes d’un resident britànic de 46 anys van descobrir que el contingut no era adequat perquè s’enlairés amb l’avió. L’implicat en cap moment va pretendre declarar el gènere.

La mercaderia procedia del Principat tal i com les factures que l’home va acabar mostrant van fer evident sense dubtes. A més a més, les caixes que sumades feien els 10.000 grams (els 10 quilos) que cita la guàrdia civil en un comunicat, no portaven els precintes establerts reglamentàriament a Europa. Per tot plegat, els agents de la Benemèrita van procedir a aixecar acta per una infracció administrativa de contraban i van comissar el material, que ha passat a disposició de l’administrador de la duana de la Farga de Moles.

El vol entre Lleida i Birmingham es realitza setmanalment els diumenges, i la majoria dels viatgers són del Regne Unit, els quals majoritàriament realitzen turisme de temporada d'esquí a Andorra. Es dóna el cas, remarca la guàrdia civil, que és la primera intervenció en aquest Vol, que opera a les tardes, i que en les últimes setmanes havia estat desviat a Reus per causes climatològiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending