L’Hiper a l’espai que ocupa l’actual aparcament del Fener?

La propietat dels terrenys on està situat el cèntric hipermercat i del pàrquing horitzontal que fa frontera entre Andorra la Vella i Escaldes mira de definir els projectes urbanístics als dos indrets

Una imatge de l'aparcament del Fener.
Una imatge de l'aparcament del Fener. Altaveu
Els propietaris del terreny on hi ha situat l’Hiper Andorra, d’una banda, i del que actualment està habilitat com a aparcament horitzontal, al Fener, estan avaluant els diversos escenaris que tenen sobre la taula i als quals han de donar forma de projecte urbanístic. El contracte de lloguer d’un espai i de l’altre estan ja al tram final de la seva vigència i tots drets indrets podrien canviar de cara de manera important. Una de les pretensions, que no està gens clar que s’acabi realitzant, de la propietat, seria que els explotadors del cèntric hipermercat acceptin traslladar-se a la zona on ara hi ha el pàrquing.

La propietat dels dos indrets té diversos projectes damunt la taula i no estarien encara del tot definits. En principi, el lloguer de les botigues que hi ha just sota de l’espai de l’aparcament, i que donen al carrer na Maria Pla d’Andorra la Vella s’esgotaria aquest desembre. El termini ja s’hauria recordat als inquilins malgrat que també se’ls hauria advertit que és molt possible que encara se’ls donin uns mesos mes, fins a mitjans de 2020. En qualsevol cas, un dels escenaris plausibles seria que a final d’any puguin començar les obres de desenvolupament d’un projecte urbanístic a l’espai de l’aparcament.

Les diverses fonts consultades han assegurat que hores d’ara l’únic que està clar és que a l’actual aparcament del Fener s’hi farien dues plantes soterrànies d’aparcament. Una seria cedida al comú i, l’altra, se l’explotaria en tan què pàrquing privat. Hi ha més dubtes sobre què s’acabarà desenvolupament en la superfície. De forma provisional s’hi podria fer una construcció a precari d’un màxim de dues plantes. Les actuals botiguetes Babot de Maria Pla també són construccions a priori. De tirar-se endavant aquest projecte amb vocació de provisionalitat, l’objectiu seria recol·locar tots aquells establiments que tenen actualment com a llogaters.

De forma més ambiciosa, l’altre repte seria desenvolupar un projecte que inclouria, en cas de trobar un aliat, la construcció d’un equipament hoteler i altres espais destinats a galeria comercial. Si s’aconseguís que els actuals explotadors de l’Hiper acceptessin canviar l’actual ubicació per la de l’aparcament del Fener, els propietaris del terreny consideren que l’hipermercat podria servir com a esquer i punt d’atracció perquè altres negocis pretenguessin ubicar-se al Fener. Les fonts consultades no han pogut precisar si en algun dels escenaris plausibles per l’actual espai ocupat per l’aparcament hi ha fer-hi habitatges.

En canvi, sí que l’objectiu de la propietat seria desenvolupar la parcel·la de l’avinguda Meritxell on hi ha l’Hiper si aquest deixa l’indret. S’urbanitzaria la zona amb els vials i tot el desenvolupament que li correspon i allí sí que s’hi construirien habitatges d’un cert nivell. Probablement, als locals de la planta baixa s’hi voldrien pretesament atraure firmes comercials d’una certa requesta. Tot plegat està encara en una fase força incipient. El que sí que sembla evident és que la desaparició de l’aparcament del Fener entès com s’entén ara cada dia està més a prop.

Comentaris (1)

Trending