L’FC Andorra suma tres punts en un partit boig amb remuntada i un gol al darrer segon (4-3)

Els tricolors superen el València-Mestalla amb una diana al 95’ d’Iker després d’arribar al descans perdent per 0-2, remuntar fins al 3-2 al segon temps i encaixar l’empat a 3 al 89’

Els jugadors celebren la vitòria al vestuari.

Carrusel d’emocions el que s’ha viscut aquest matí a Prada de Moles. L’FC Andorra ha sumat els tres punts en un partit boig contra el València Mestalla (4-3). El conjunt tricolor ha passat de perdre 0-2 a guanyar per 3-2 amb una gran remuntada al segon temps. En el darrer minut del temps reglamentari, però, una badada a l’hora de defensar un córner ha permès Hugo igualar el duel. I, sobre la botzina, Iker ha fet el quart i ha desfermat l’eufòria a Prada de Moles.

Al primer temps l’Andorra ha tingut la pilota. Molta. Però sense profunditat i sense idees per transformar aquest control en ocasions. Tampoc hi ajudava que el quadre valencianista s’ha tancat molt al darrere, deixant escassos espais entre línies. Així, el duel ha estat massa pla i fred, gairebé sense res a destacar. Al filial ‘che’ ja li anava bé i ha deixat fer a l’espera de poder robar i sortir en passades llargues que poguessin sorprendre la defensa tricolor.

Durant la primera mitja hora, l’única acció remarcable ha estat visitant. Carlos Pérez ha enganxat una pilota morta a la frontal i ha enviat un xut que ha marxat lleugerament a la dreta de la porteria de Ratti (25’).

Al 31’, però, el València Mestalla ha trobat la contra que volia. En una acció precedida per una possible falta sobre Musa que l’àrbitre no ha assenyalat, Adri Gómez ha llençat una pilota llarga que Jordi Sánchez ha aprofitat superant una sortida poc contundent de Ratti per marcar el primer gol.

L’Andorra ha volgut continuar tenint pilota, però també amb el mateix problema: la falta de profunditat. Només Casadesús, al 39’, ha provat un xut a porta des de la frontal però ha vist com el porter Bernard refusava a córner. I el desastre s’ha fet encara més gran quan faltava un minut pel descans. Error en la sortida de la pilota per part de la defensa tricolor, Sergio Moreno l’ha recuperat, ha retallat a la frontal i l’ha col·locat amb un bon toc al costat del pal sense que Ratti hagi pogut fer res per evitar el 0-2.

La situació era molt complicada, però llavors ha aparegut el millor Andorra. Gabri ha mogut banqueta fent entrar Iker i Moha, que han estat clau com a revulsius. Els canvis han funcionat a la perfecció i els tricolors han passat ja no només a tenir pilota sinó també a fer mal, molt de mal, amb ella. S’ha apostat més per jugar per bandes i això ha desencallat l’atac tricolor.

El primer avís l’ha fet Loureiro al 59’, amb una centrada que s’ha enverinat i ha obligat Bernard a reaccionar per enviar a córner. Un minut després, ha renascut l’esperança. Moha ha lluitat una pilota gairebé perduda al costat de la línia de fons, l’ha recuperat i l’ha cedit enrere. Iker no ha encertat a connectar però Ernest, al segon pal, sí i ha anotat l’1-2.

El gol ha esperonat encara més el quadre local, que ha seguit insistint per bandes. I, en aquest cas des de l’esquerra, ha tornat a trobar premi. Moha ha fet una gran jugada, ha trepitjat, novament, la línia de fons i ha centrat. Un defensa, en l’intent de refús, ha enviat la pilota cap a la seva pròpia porteria i ha obligat Bernard a posar la mà per treure-la quan ja es colava. Amb l’esfèrica a l’aire encara, Iker ha rematat de cap al fons de la xarxa. El partit tornava a estar com a l’inici.

Però l’Andorra no s’hi conformava amb un punt. Volia més. I ha seguit dominant i creant perill. Al 75’, Ernest ha marxat per la banda dreta fins a entrar a l’àrea i enviar un xut creuat que Bernard ha pogut salvar. El refús, però, ha caigut a Riverola que no l’ha desaprofitat i ha establert el 3-2. Remuntada assolida, això sí, amb peatge: en el xut Ernests s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Cucu.

Quedava un quart d’hora i moltes coses encara per passar. L’Andorra ha tingut opcions per a sentenciar amb el quart però no ha estat fi als metres finals i s’ha arribat als darrers instants amb l’avantatge mínim. I quan això passa, el risc d’una jugada aïllada sempre hi és, com s’ha constatat al 89’. El València Mestalla ha gaudit d’un córner i la defensa tricolor no ha estat encertada a l’hora de refusar. Al segon pal, Jordi Sánchez l’ha tocat amb la panxa gairebé sense voler i Hugo Guillamón l’ha acabat empenyent dins.

El 3-3 semblava posar fi a una autèntica muntanya russa però encara quedava un darrer descens. Quan el temps afegit s’esgotava, la pilota li ha arribat a Moha al costat del vèrtex de l’àrea i aquest ha provat un xut que ha rebotat en un defensa amb la fortuna per l’Andorra que l’esfèrica li ha acabat caient a Iker, sol al punt de penal. El seu xut a la xarxa ha desfermat la bogeria a Prada de Moles que, per segon partit consecutiu, ha estat testimoni d’una victòria tricolor en el darrer instant.

El triomf permet a l’Andorra recuperar, a l’espera de la resta de marcadors, la plaça dins la zona noble i situar-se a un sol punt de l’encara líder, el Castelló. 30 punts a dues jornades de posar fi a la primera volta, un bagatge molt i molt bo. I a més, també s’agafa moral per l’eliminatòria de Copa davant el Leganés del dimarts.

Camp: Prada de Moles.

FC ANDORA (4): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Martos, Vilanova, Jilmar, Riverola, Marchán, Musa (Iker, 46’), Ernest (Cucu, 79’) i Casadesús (Moha, 46’).

VALENCIA MESTALLA (3): Bernard, Javi Jiménez (Pablo Jiménez, 83’), Castro, Hugo, Guerrero, Adri Gómez, Pascu, Carlos Pérez (Koba Lein, 74’), Alfred (Antonio García, 86’), Jordi Sánchez i Moreno.

Àrbitre: Recio Moreno (Navara). T.G. Iker Gaffoor / Koba Lein.

Gols: 1-0, Jordi Sánchez (31’). 0-2, Moreno (44’). 1-2, Ernest (60’). 2-2, Iker (65’). 3-2, Riverola (75’). 3-3, Hugo Guillamón (89’). 4-3, Iker (95’).

Gabri: “En una situació molt complicada, l’equip ha tret orgull i esperit”

El tècnic de l’Andorra, Gabri García, s’ha mostrat molt satisfet després del partit, i no només pel resultat, sinó també perquè “hem vist la reacció de l’equip en una situació molt complicada i ha tret l’orgull i l’esperit”. L’entrenador ha admès que al primer temps no han estat encertats. Primer, perquè en atac s’han trobat amb “un equip que s’ha quedat molt enrere i no ens deixava jugar per dins”. I, segon, perquè en defensa “ens ha faltat contundència”, fet que ha provocat els gols. En canvi, després del descans, Gabri ha assegurat que “tenia molt clar els canvis, havíem de jugar per fora, anar més per les bandes”. Al seu entendre, la victòria “és important i ens dona una dosi d’energia”, sobretot de cara al duel contra el Leganés: “agafem encara més confiança”.

Un dels herois del duel ha estat Iker Goujón. El jove futbolista ha aportat joc i, sobretot, gols. “Ha estat el partit que somies quan estàs dormint a casa”, ha afirmat, tot indicant que, quan ha sortit al camp, ha tingut clar que “la missió era donar amplitud i dinamisme”. El resultat, ha assegurat, “ens ajuda a creure i a saber que tenim un grup molt fort amb el qual tot és possible”.