L'FC Andorra és nou equip de Segona B

La Federació Espanyola oficialitza l'ascens del club andorrà a la categoria de bronze del futbol del país veí gràcies a l'adquisició de la plaça del Reus

L'FC Andorra comença justament avui els entrenaments de pretemporada.
L'FC Andorra comença justament avui els entrenaments de pretemporada.
L'FC Andorra serà equip de Segona Divisió B, la tercera categoria del futbol espanyol i la primera plenament professional. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha oficialitzat aquest dilluns a primera hora de la tarda l'ascens del conjunt que continuarà entrenant Gabri García. Just avui està previst l'inici de la pretemporada, que de ben segur sofrirà modificacions atès el segon salt que en qüestió de pocs mesos haurà fet l'equip. A l'entorn de l'entitat controlada ara per les societats Kosmos i Clayton hi ha molta satisfacció alhora que una expectació que comparteixen altres institucions i entitats esportives del país.

En principi, el conjunt andorrà continuarà jugant al complexe esportiu encampadà de Prada de Moles, encara que s'hi hauran de fer canvis i alguna ampliació. També és clar que caldrà fer alguns retocs a la plantilla, una circumstància en la qual ja està treballant el director esportiu del club, Jaume Nogués. L'ascens s'assolirà gràcies a la compra de la plaça del Reus, que va baixar administrativament per problemes econòmics.

La RFEF ha confirmat l'ascens de l'FC Andorra a través d'un breu comunicat emès a través de les xarxes socials poc després de les 3 d'aquesta tarda després de "constatar-se que és l'equip que compleix els requisits establerts i l'ordre de preferència fixat en la normativa". En la comunicació s'hi deixa clar que "l'FC Andorra és l'equip de Tercera Divisió que milita en el grup català al qual pertany el Reus, descendit per impagament" i recorda que "aquest supòsit està contemplat al Reglament de la Federació. El club compleix tots els requisits" que es va establir en una circular emesa la setmana passada i en la qual es fixaven els terminis i les quantitats a abonar per adquirir la plaça.

"És el moment d’il·lusionar-nos amb aquesta nova realitat però, sobretot, d'adaptar l’estructura esportiva per a poder competir amb garanties", s'assegura des del club

En aquest cas, s'ha adjudicat la vacant deixada pel Reus en la primera ronda del procés, en què calien abonar 452.000 euros. La proposta de l'FC Andorra s'ha imposat a les de Zamora i Inter City per una qüestió de territorialitat. Tots dos clubs esmentats també havien fet efectiva durant la jornada de divendres la transferència propera al mig milió d'euros establerta en la circular. Tot i la rotunditat en l'adjudicació de la plaça, no es poden descartar alguns moviments impugnatoris o similars, però que difícilment prosperaran.

El president de la societat esportiva FC Andorra, Ferran Vilaseca, s'ha mostrat molt satisfet amb la resolució de l'adjudicació de la plaça del Reus: “Un cop vam rebre la circular inicial de la RFEF, la junta directiva de l'FC Andorra va avaluar la situació i va decidir que era una bona oportunitat per al nostre club. Un cop complimentats tots els tràmits marcats de la RFEF, és el moment d’il·lusionar-nos amb aquesta nova realitat però sobretot, adaptar l’estructura esportiva per a poder competir amb garanties en aquesta nova categoria”.

Ara, Nogués i el seu equip tècnic hauran d'intensificar el treball de recerca de reforços per a l'equip que tímidament van iniciar la setmana passada quan va començar a veure's que podia ser possible aconseguir, després de l'ascens de Primera Catalana a Tercera Divisió assolit al terreny de joc, un nou salt de categoria encara que en aquesta ocasió als despatxos. L'entitat mirarà de lligar tres o quatre jugadors d'alt nivell per poder competir amb garanties a la nova divisió.  L’equip assumeix el calendari de l’equip descendit per impagament i competirà en el Grup III de Segona Divisió B, debutant com a visitant el pròxim 25 d’agost davant l’Espanyol B.

 

Comentaris (4)

Trending