L’escriptor i periodista John Carlin considera Besolí i Rosell “presos polítics”

En un extens article a ‘La Vanguardia’, l’expert britànic en política i esport internacionals lamenta que el gestor lauredià sols hagi pogut veure el seu fill a la presó després de l’accident que el va deixar paraplègic

-
-
Amb seguidors i detractors com la immensa majoria de periodistes, John Carlin és un conegut escriptor i articulista britànic que aquest cap de setmana ha denunciat sense embuts que l’expresident del Barça Sandro Rosell i el gestor lauredià Joan Besolí són “presos polítics” de la ‘justícia espanyola’. Així, entre cometes ho escriu Carlin, això de la justícia de l’Estat veí del sud. El periodista britànic, expert en política i esport internacionals, és especialment dur a l’hora de lamentar que l’empresari de Sant Julià no hagi pogut veure en lloc més que a la presó el seu fill des que va patir l’accident laboral que el va deixar paraplègic.

Carlin va publicar aquest dissabte un extens article a ‘La Vanguardia’ en què deixant clar que no és favorable per se a la independència de Catalunya -una altra cosa és que els fets portin a pensar que potser estaria millor fora d’Espanya- sí que arriba a la conclusió que a l’Estat veí del sud hi ha presos polítics sense que “ni ells, ni un sol dels seus seguidors, ha matat o ferit ningú, o ha usat una arma, o tan se vol hagi llançat una pedra contra cap persona”. I més enllà dels polítics que estan presos, Carlin també col·loca dins de la llista de presos polítics a Sandro Rosell i Joan Besolí. 

El periodista i escriptor no demana pas que s’estalviï res per a l’expresident del Barça. El primer (o el segon, potser) que reclama és que “aparegui la veritat” si en l’Espanya actual és possible. Però lamenta que tant ell com el seu ‘col·laborador’, com així qualifica a Besolí, portin 500 dies en presó preventiva. “El que els han fet a Sandro Rosell i a Joan Besolí no té precedents legals ni per proximitat en l’Espanya democràtica en un cas de delicte financer”. Recorda Carlin les diferències que s’han donat a Rosell i Besolí respecte, per exemple, “un exministre d’Economia del govern espanyol o un membre per matrimoni de la família reial espanyola”.

Carlin fa una especial incidència en el seu article a la situació de Joan Besolí. “El pitjor és el que la ‘justícia espanyola’ li ha fet a un col·laborador de Rosell anomenat Joan Besolí, acusat d'haver-lo ajudat a rentar diners. Besolí porta el mateix temps que Rosell a la presó. També sense judici. Dos dies després que l'ingressessin a la presó, els metges van informar al fill de 18 anys de Besolí que es quedava paraplègic com a conseqüència d'un accident laboral. La justícia espanyola no només els ha negat als dos l'opció de ser alliberats sota fiança, no ha permès a Besolí l'opció de sortir a visitar el seu fill ni tan sols un matí, o una hora, o un minut ni a l'hospital, ni a casa, ni en cap lloc que no sigui la presó”, conclou l’articulista en referència al gestor lauredià.

Comentaris

Trending