Les revisions d’examen permeten anar aprovant molts dels estudiants del Sant Ermengol que inicialment havien suspès la selectivitat

Les notes obtingudes, però, seran força més baixes del que es podia preveure i del que molts dels joves necessitaven per poder triar folgadament o estudis o universitats concrets

Un dels accessos al col·legi Sant Ermengol.
Un dels accessos al col·legi Sant Ermengol. ARXIU
Les segones correccions i les revisions de correcció han anat donant els seus fruits respecte a bona part dels alumnes del Sant Ermengol que van suspendre la selectivitat. No obstant això, el fet de tenir una nota molt més baixa del que inicialment es podia pensar comportarà que els estudiants no puguin triar les universitats que preferien. I hauran d’anar molt més lluny d’Andorra o haver-se de matricular en centres o estudis que no eren els predilectes.

“El mal ja està fet”, han assegurat fonts properes als estudiants. Van ser onze els joves que no van aconseguir superar les proves, un volum molt més important de l’habitual. Es pot entendre una certa davallada del rendiment per un moment puntual de nervis o estrès, però no que estudiants amb excel·lents notes durant el curs no aconsegueixin ni el mínim necessari per poder fer mitjana. Tant el centre com els pares, cadascú per la seva banda, van promoure, primer, una sol·licitud de segona correcció. I, després, una revisió d’aquella correcció. “Els estudiants han anat aprovant”, encara que no tots, han indicat les fonts.

Però les notes quedaran lluny de la pretensió o la necessitat per poder anar on es pretenia. El centre oficialment ha mantingut un sepulcral silenci. Malgrat això, tant entre el propi professorat com entre la majoria d’estudiants i els seus pares hi ha el convenciment que el fet d’haver sol·licitat poder fer els exàmens en català tenint en compte que el Col·legi de Sant Ermengol està implantat en un país on aquest és l’idioma oficial i, alhora, també és cooficial en l’Estat d’on procedeix el sistema d’ensenyament que segueixen hauria estat cabdal. Algunes de les proves van ser realment complexes. Altres incloïen qüestions que ni tan sols formaven part del temari treballat durant el curs.

 

Etiquetes

-

Relacionat

Convenciment en la comunitat educativa del Sant Ermengol que l’escabetxada de la selectivitat té un ‘rerefons polític’
-

Relacionat

El Sant Ermengol posa el crit al cel per l’escabetxada d’alumnes a la selectivitat

Comentaris (3)

Trending