Convenciment en la comunitat educativa del Sant Ermengol que l’escabetxada de la selectivitat té un ‘rerefons polític’

El col·legi es va queixar quan va saber que la UNED tenia la intenció de fer les proves només en espanyol i va obligar a una intervenció de l’ambaixada perquè es poguessin realitzar en català

-
-
El malestar entre la comunitat educativa del col·legi Sant Ermengol pels resultats dels seus alumnes en les proves de la selectivitat que es van fer a principi d’aquest mes de juny són més que evidents. I hi ha el ferm convenciment, que no pas cap prova, que hi ha ‘raons polítiques’ que explicarien uns exàmens més complexos i unes correccions mes severes. La direcció de l’escola va reclamar que les proves es poguessin fer en català després que la UNED comuniqués que sols es facilitarien en espanyol.

La direcció del centre confessional ha mantingut múltiples reunions els darrers dies. Sense anar més lluny, aquest divendres va ser molt intens. Contactes amb els pares, que estan molt preocupats pel futur dels seus fills i la dificultat que ara tindran per accedir a certes carreres i universitats atès que hauran d’acudir a la convocatòria del setembre de la selectivitat i tindran menys oportunitats d’accés, contactes amb la conselleria d’Educació de l’ambaixada… I, per ara, cap pronunciament públic. L’Altaveu ha intentat posar-se en contacte amb la direcció del col·legi sense obtenir cap resposta.

Més enllà del motiu de l’elevat índex de suspesos, hi ha neguit per saber com afectarà la caiguda de notes a l’accés a la universitat dels estudiants del centre

En canvi, tant professors com pares i alumnes estan convençuts que el fet que el centre es queixés arran que la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), l’ens encarregat de la gestió de les proves d’accés a la universitat fora de territori espanyol, comuniqués que els exàmens es farien en castellà ha passat factura. Cert que la intervenció de l’ambaixador espanyol al Principat, Manuel Montobbio, va tallar d’arrel el problema i de seguida hi va haver l’acord que Andorra seria una excepció. Però el sentiment que hi ha entre la comunitat educativa, tal i com ha pogut copsar l’Altaveu, és que la ‘guerra’ hispanocatalana els ha anat en contra. 

Tant la direcció com la majoria de pares -hi ha onze suspesos quan habitualment eren o cap o un- han demanat una segona correcció dels exàmens i, si cal, una revisió de les mateixes. I s’està esperant quina és la resolució final. Les fonts consultades no han pogut aclarir quin ha estat per ara el resultat de les peticions fetes. També és cert, segons han explicat alguns pares, que s’ha de veure quina incidència ha pogut tenir la sortida definitiva dels salesians del col·legi, i si hi ha hagut alguns canvis de criteri i, a més, es lamenta que les proves selectives no siguin uniformes arreu. I hi hagi comunitats o territoris on els exàmens siguin més assequibles i altres llocs on siguin més complexes.

Les fonts consultades sí que han deixat clar que molts dels alumnes del col·legi que no han arribat a poder superar la prova d’accés a la universitat arribaven als exàmens de la selectivitat amb un currículum més o menys brillant al col·legi. I que, en principi, el Sant Ermengol hauria preparat com altres cursos les proves a realitzar. Hi ha centres ubicats a Andorra que també han tingut més suspesos que de costum (les fonts citaven l’exemple de l’institut espanyol de la Margineda) i d’altres que han superat les proves sense problemes (el Col·legi dels Pirineus).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending