El Sant Ermengol posa el crit al cel per l’escabetxada d’alumnes a la selectivitat

Suspenen onze alumnes, quan habitualment cap o només un estudiant es trobaven en aquesta situació i el centre i els pares elevaran una queixa tot exigint una segona correcció de les proves

-
-
La direcció del col·legi Sant Ermengol ha posat el crit al cel per l’escabetxada que han sofert els seus alumnes en les recents proves de la selectivitat. El centre formalitzarà una queixa exigint, d’entrada, una segona correcció d’exàmens. I en funció de les noves notes que s’adjudiquin no es descarta fer algun pas més segons diverses fonts consultades. El percentatge de suspensos és molt superior aquest any a l’històric de l’escola.

Acostumats a veure com sols un alumne o dos, però normalment cap, es quedaven sense superar les proves d’accés a la universitat, el fet que aquest juny hagin suspès fins a onze alumnes del centre ha descol·locat el Sant Ermengol. Vol dir que hi ha onze estudiants, alguns d’ells amb currículums més que notables al centre, que no han arribat a obtenir una mitjana de quatre en còmput global dels exàmens de la selectivitat.

Per aquest motiu, aquest mateix dijous, la direcció del centre hauria convocat els pares dels alumnes per iniciar accions. Així, la direcció de l’escola com a tal farà una queixa formal als responsables de les proves, depenent de l’ensenyament espanyol, i demanarà una segona correcció dels exàmens i, si cal, una revisió posterior. Alhora, s’ha demanat als pares que se sumin a la queixa presentant, de forma individual, també una petició de nova correcció. Si no tots, la immensa majoria de progenitors secundaran la proposta.

Més enllà de mirar d’obtenir una millora de la nota com a necessitat primera i imperiosa, pares, alumnes, mestres i centre en general volen mirar de saber si hi ha algun rerefons que s’escapa. Si l’absència de representants dels salesians després de mig segle d’estada al col·legi hi té a veure. Però no semblaria el cas. Fonts diferents han assegurat, d’una banda, que l’escabetxada també hauria afectat el centre espanyol de secundària de la Margineda. D’altra banda, alguns dels consultats han assegurat que hi havia proves realment molt complicades. Amb enunciats enrevessats i solucions realment difícils de trobar.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending