Les obres de la futura ‘casa’ dels frescos de Santa Coloma ja permeten veure clarament com serà el museu

La previsió inicial és que els treballs de construcció de l’edifici quedin acabats durant el mes que ve; perquè la sala d’exposicions obre portes, però, falten uns quants mesos més 

Comentaris

-
-
La futura ‘casa’ dels frescos de Santa Coloma està molt avançada. De fet, la previsió és que les obres del projecte arquitectònic de Jordi Batlle, que va vèncer el concurs d’idees en relació a la sala d’exposicions que hi haurà ben a prop de l’església romànica colomenca, s’acabin durant el mes que ve. Caldrà veure si finalment el termini es pot complir. Una cosa és l’obra i una altra, però, l’obertura del museu. I per això darrer n’hi ha per a força més mesos.

'Magister’, que és així com l’arquitecte de Sant Julià responsable del projecte va batejar la seva proposta, ja deixa veure del tot el seu format, ubicada a la rotonda que durant molts anys havia ocupat un aparcament en l’encreuament de vials entre la pròpia església de Santa Coloma, el parc dels bombers o l’avinguda d’Enclar. L’edifici està confeccionat per dos grans mòduls. Un cilindre que pot recordar el simbòlic campanar del temple romànic, que pel fet de ser cilíndric el fa molt singular, i una mena de caixa que es disposa de manera perpendicular al cilindre.

El mòdul cilíndric, de forma genèrica, acollirà les connexions i els accessos. La ‘caixa’ elevada, la segona planta, és on s’adequarà la sala d’exposicions pròpiament dita. Un dels finestrals es disposa com si d’un marc de l’església es tractés. I és que el temple es veu perfectament des d’aquell punt. L’obra va ser adjudicada a l’empresa Locubsa per un muntant proper als 700.000 euros (672.829 euros exactament). És la construcció de l’edifici pròpiament dita. Després s’haurà de dotar de contingut.

L’adequació dels frescos recuperats de Santa Coloma serà pràcticament el darrer pas just abans que s’obri el museu. La data per aquesta obertura, segons les fonts governamentals consultades, encara no està definida. En principi serà durant el 2019. I, d’entrada, no pas a l’inici. Just ara, des del departament de Patrimoni Cultural es treballa en la coordinació del projecte de museïtzació. És a dir, en la definició estricta del que ha de ser pròpiament dit el museu que tindrà en les valuoses pintures romàniques ‘arrencades’ de les parets colomenques tot el seu epicentre.

Comentaris

Trending