Les farmàcies esgoten les mascaretes higièniques amb el coronavirus

Turistes i gent que ha de viatjar han estat els principals compradors

-
-
Les existències de mascaretes higièniques a la majoria de les farmàcies andorranes són nul·les per culpa del coronavirus. N’hi ha prou de demanar-ne en qualsevol d’aquests establiments per adonar-se que, en aquests moments, és pràcticament impossible adquirir-ne.

Trobar una mascareta higiènica a les farmàcies d'Andorra és una missió quasi impossible, especialment a les més cèntriques, les de l'eix comercial de les avingudes Carlemany i Meritxell. No en tenen, per exemple, a la cadena de farmàcies Galeno o la Gran Farmàcia d'Escaldes-Engordany i d'Andorra la Vella.

Hi ha ruptura d'estoc i això que un dels principals fabricants és una empresa catalana. Els compradors han estat, principalment, turistes o gent que ha de viatjar. També han tingut compradors de França o de les zones més pròximes de Catalunya. Tot i que les farmàcies n'han demanat més, no n'han rebut.

Les mascaretes poden ajudar a reduir el risc de contraure el virus a través d'esternuts o tos. És a dir, sí que dona una certa protecció contra els contagis del virus per transmissió oral però, en cap cas, una protecció completa perquè no estan subjectes a la boca, no tenen filtres d'aire i deixen els ulls exposats.

A l'hospital Nostra Senyora de Meritxell ja fa setmanes que hi ha un cartell recomanant l'ús de mascaretes  en cas de patir un refredat o estar passant una grip. La recomanació és que s'utilitzin a tot el recinte però sobretot a les urgències. Aquest mateix dimarts, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) va fer un recordatori a través de les xarxes socials.

Comentaris (2)

Trending