Les estacions d’esquí avaluen donar per acabada la temporada per l’impacte del coronavirus

Aquest dijous és clau en la presa de decisions de transcendència econòmica vista la caiguda de reserves a nivell global i la contracció accentuadíssima de la demanda

-
-
Les estacions d’esquí avaluen molt seriosament donada per finalitzada la temporada hivernal vist l’impacte que està tenint la crisi generada pel coronavirus. No es tractaria d’una mesura de seguretat per evitar contagis -tot i que s’han adoptat ja mesures, però per ara l’afectació sortosament al Principat és nul·la o pràcticament- sinó una qüestió de repercussió econòmica. Des de dimarts l’anul·lació de reserves és cada dia més gran i la nova demanda pràcticament inexistent.

Aquest dijous és una jornada clau en la presa de decisions de transcendència econòmica vist el retrocés de la demanda. Tot el sector turístic pateix allò que el director executiu de l’Organització Mundial de Turisme (OMT), Manuel Butler, va qualificar de “xoc de la demanda”. El Principat no n’és cap excepció. Ski Andorra està reunit de forma plenària aquest migdia per decidir cap on tirar. Els màxims executius de les estacions, juntament amb responsables de recursos humans i màrqueting estan traçant el pla de xoc.

No és l’únic sector que està avaluant mesures dràstiques per evitar una sagnia. Fins ara la temporada estava essent excepcional. Però ja la setmana passada es van començar a denotar les primeres conseqüències de la ‘crisi coronavirus’ i des de dimarts la caiguda de reserves està sent molt massiva. Evidentment, lligats al sector de la neu hi van des d’establiments hotelers a comerciants i molts altres activitats econòmiques.

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ja va analitzar aquest dimecres la situació i durant la jornada d’avui ha de transmetre els seus neguits al Govern. De moment no hi ha cap compareixença prevista per anunciar cap nova mesura en relació amb la gestió de la crisi del coronavirus però tampoc no és descartable que s’acabi produint.

-seguirà ampliació- 

 

Comentaris (10)

Trending