Les esmenes de la majoria confirmen la renúncia a l’heliport a Tresoles

DA, Liberals i CC despullen la partida per a la instal•lació per destinar els diners a altres projectes i tot just deixen fons per avaluar altres possibles ubicacions

-
-

Els grups parlamentaris que donen suport a Govern, Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, han oficialitzat el fre definitiu al projecte de l’heliport nacional a la zona de Tresoles. Amb les esmenes presentades al pressupost per al 2020, totes tres bancades deixen gairebé sense recursos la partida destinada enguany per a la instal·lació per poder incrementar-ne d’altres. D’aquesta forma, queda clar que, almenys durant l’actual exercici, no es continuarà amb els plans de situar la infraestructura en la ubicació que tanta polèmica ha aixecat, especialment entre els veïns d’Escaldes-Engordany.

Ara fa un parell de mesos, el mateix cap de Govern en persona, Xavier Espot, va voler deixar clar que l’heliport no es faria a Tresoles si no hi havia acord amb els ciutadans de les zones properes, una acceptació que mai ha existit. Per tant, l’executiu renunciava a tirar-lo endavant, tot i que el pressupost per al 2020, ja entrat a tràmit al Consell General, incorporava una partida per l’exercici de 200.000 euros i plurianuals per al 2021 i el 2022 amb un total d’11,2 milions més.

Les esmenes presentades conjuntament per DA, Liberals i CC, plasmen la frenada i, gairebé, l’abandonament de qualsevol voluntat construir un heliport a Tresoles. I és que tres de les  proposicions de modificació del pressupost presentades despullen de recursos el projecte de la instal·lació. Així, dels 200.000 euros previstos per al 2020, 50.000 s’acaben destinant a un pla per analitzar com es pot millorar el trànsit entre la frontera hispanoandorrana i la capital, un cop estigui enllestit el vial de Sant Julià.

75.000 euros més, també de la partida inicial per l’heliport, es transfereixen a la millora del manteniment dels béns d’interès cultural. I, per últim, 10.000 euros es destinen a l’estudi que ha de servir per valorar la viabilitat de construir un circuit de motocicletes al país. Així doncs, el projecte de la infraestructura aèria es quedaria, un cop s’aprovin les esmenes, en tot just 65.000 euros.

Segons fonts consultades, a més, aquest romanent ja es destinaria no tant a estudis sobre la zona de Tresoles sinó, més aviat, a buscar altres emplaçaments possibles per a la instal·lació. És a dir, es continua defensant que cal un heliport al país, però els grups ja posen negre sobre blanc a Govern que, en tot cas, cal que se situï en un altre indret.

Comentaris (1)

Trending