Les dues línies de vol a l'heliport de l'hospital no afecten les 'torres'

El consell de ministres aprova els Decrets de servituds aeronàutiques

-
-
El consell de ministres ha aprovat els Decrets de servituds aeronàutiques de l'heliport de l'hospital de l'edifici de Bombers, que són les dues instal·lacions d'ús públic. Els edificis previstos al Clot d'Emprivat i coneguts popularment com les 'torres' no es veuran afectats, segons ha confirmat el ministre portaveu Eric Jover. En aquella zona d'Escaldes-Engordany hi ha projectades mitja dotzena de promocions d’edficis de grans dimensions. N'hi ha d’un sol edifici i, d’altres, que en el mateix terreny tenen projectades vàries unitats immobiliàries, i que van dels 10 als 20 pisos d'alçada.

El ministre portaveu Eric Jover ha anunciat que les dues línies de vol a l'heliport de l'hospital no afecten les anomenades 'torres' ni altres projectes urbanístics de la zona. El consell de ministres ha aprovat en la seva reunió setmanal els Decrets de servituds aeronàutiques de l'heliport de l'hospital i del de Bombers a Santa Coloma que són les dues úniques instal·lacions d'ús públic del país.

Els Decrets es publicaran la setmana vinent al BOPA juntament amb el plànol amb les zones afectades per les servituds aeronàutiques dels heliports. Les afectacions són les recollides en la normativa general d'ordenació del territori i urbanisme que estipula que els sistemes nacionals d'infraestructures de comunicacions i l'espai aeri són competència exclusiva i reservada del Govern, així com totes les actuacions que resultin de l'exercici d'aquestes competències. Així, dins d'aquests espais, es poden prendre mesures com la restricció a la creació de nous obstacles, l'eliminació dels obstacles existents, la senyalització o l'alçada màxima dels obstacles, tal com preveu el Reglament de servituds aeronàutiques aprovat el passat 5 de juny. Aquestes servituds garanteixen la protecció de les operacions d’enlairament i aterratge d’aquests heliports i requereixen estudis aeronàutics i d’avaluació i mitigació de riscos en cas d’una potencial vulneració.

Els trajectes dels helicòpters amb entrada i sortida a l'heliport de l'hospital havien condicionat alguns dels futurs projectes del Clot d'Emprivat i, sobretot un de molt proper a la rotonda de la Dama de Gel.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending