Les alertes de conducció amb neu incorporen la fase taronja i augmenten les mesures de seguretat de la vermella

El dispositiu especial de trànsit per aquest hivern preveu l'entrada de 43.000 vehicles durant la Puríssima

Presentació del dispositiu especial de trànsit per aquest hivern.
Presentació del dispositiu especial de trànsit per aquest hivern.
El dispositiu especial de trànsit per aquest hivern incorpora la fase taronja, elimina la verda i augmenten les mesures de seguretat per a la vermella. La taronja obligarà els conductors de vehicles de més de 3.500 quilos a circular amb cadenes encara que vagin equipats amb els pneumàtics especials; no es podrà circular a més de 50 quilòmetres per hora, i no podran transitar per la via pública els vehicles articulats. A partir d'ara, l'únic organisme amb capacitat d'activar o desactivar les fases de la neu és el COEX, per tal d'evitar errors d'interpretació entre aquest i la policia.

Feia 20 anys que els colors de la neu, és a dir, les fases d'alerta segons la intensitat de les precipitacions, no es modificaven i això provocava confusions entre els cossos de seguretat i els ciutadans. Pel que fa a la fase vermella, que s'activa quan la carretera es troba en unes condicions molt adverses, s'ha decidit l'ús obligatori de cadenes a tots els vehicles; no circular a més de 30 quilòmetres per hora, i s'ha prohibit la circulació als vehicles que transporten mercaderies i que tenen un pes superior als 19.000 quilos.

El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que la fase vermella es donarà de manera molt puntual i no afectarà "trams de carretera sencers", sinó que s'activarà en altres indrets "que tenen molt desnivell i que es fa molt difícil pujar quan està gelat". La fase negra s'activarà quan la neu fa que la carretera sigui intransitable i hi hagi risc molt elevat de quedar-se immobilitzat a la xarxa viària durant molt de temps.

Trànsit per la Puríssima

Per al cap de setmana llarg de la Puríssima, Mobilitat ha previst l'entrada de 43.000 vehicles (32.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i 11.000 per la francoandorrana), inferior a la de l'any passat perquè aquest any no hi ha pont. Es posarà especial atenció a la zona de l'esllavissada a la CG1. Durant les festes de Nadal la previsió és que entrin al país 159.000 vehicles, 110.000 dels quals accediran al Principat per la frontera del riu Runer.

 

 

Comentaris (2)

Trending