L’enèsim intent de represa del judici del ‘cas BPA’ es fixa ara per al 27 de gener

El fiscal general refusa apartar de les causes relatives a l’entitat bancària l’adjunt Aguado

-
-
El Tribunal de Corts ha fixat el 27 de gener com la nova data per reprendre’s el judici de la causa general del ‘cas BPA’. El darrer dilluns del mes vinent serà l’enèsim intent de reiniciar la vista, després que les darreres setmanes la fiscalia hagi sol·licitat l’ajornament del cas davant les peticions de recusació de les defenses dels processats. La setmana passada el Consell Superior de Justícia va descartar apartar el fiscal general i avui mateix Alfons Alberca ha refusat deixar al marge de les derivades de BPA l’adjunt Borja Aguado.

La darrera setmana de gener s’haurien d’analitzar a la sala d’actes de Prada Casadet les denominades qüestions prèvies del cas. Això és, l’anàlisi de si s’han respectat els elements formals i de procediment. De fet, hi ha algunes de les peticions emmarcades en aquestes qüestions que, d’acollir-se, podrien suposar la caiguda de tot el cas. Per aquest motiu, només es fixa data d’inici del debat de les qüestions prèvies. No serà fins que no s’hagin resolt aquestes qüestions que no es marcarà quan començarà la vista oral en relació al fons del cas.

El president del tribunal jutjador, Enric Anglada, ha establert el 27 de gener a les 10 del matí com a data de reinici després que la cúpula judicial declinés apartar Alberca del cas arran de la denominada ‘fiscalada’, que va portar la totalitat dels advocats que defensen els 24 processats en la causa general a sol·licitar que s’abstingués del cas per haver estat negociant suposadament amb els parlamentaris de la coalició governamental canvis legislatius que l’havien d’afavorir en el manteniment de les acusacions en el ‘cas BPA’.

Una vegada va confirmar el fiscal general en el seu lloc, un argumentari similar a l’usat pel Consell Superior l’ha utilitzat Alberca per rebutjar la petició que també es va fer perquè fos també apartat Borja Aguado, que també va acudir a les reunions amb els consellers generals de Demòcrates, Liberals i CC.

Comentaris (3)

Trending