Laura Mas es converteix en la primera dona cònsol major del comú d’Encamp

Amb Jean-Michel Rascagneres com a cònsol menor, els dos consellers preeminents són Fina Rodríguez i Èric Alguacil

El nou plenari encampadà.
El nou plenari encampadà.
El comú d’Encamp serà comandat per primera vegada a la història per una dona. Laura Mas, cap de llista d’En Comú per Encamp, ha jurat aquest migdia el càrrec, que assumeix amb la voluntat de mantenir una continuïtat respecte de la tasca feta per la majoria comandada fins ara per Jordi Torres Arauz i de la qual Mas ja formava part. Acabar les obres de les avingudes i buscar el millor recanvi per al Prat Gran són alguns dels reptes imminents per a la nova majoria encampadana.

Mas tindrà al costat com a cònsol menor l’advocat i fins fa poc president del consell d’administració de la CASS Jean-Michel Rascagneres, que ha de renunciar a la seva activitat de lletrat pel ser incompatible amb la funció de cònsol tal i com marquen els estatuts del col·legi professional. La sessió constitutiva del comú sorgit de les eleccions del passat 15-D ha elegit consellers major i menor la tercera i el quart de la llista d’En Comú: Fina Rodríguez i Èric Alguacil respectivament. La majoria encampadana la completen Nino Marot, Xavier Fernández, Andreu Riba, David Cruz i Joan-Marc Pifarré.

Respecte de l’equip sortint, al qual Jordi Torres Arauz ha agraït la seva tasca, només repeteixen la nova cònsol, i Fernández. A la minoria hi queden David Ríos i Enric Riba en representació del Partit Socialdemòcrata (PS) i Esther Vidal en nom de l’Agrupament Encampadà. Es dóna el cas que en el plenari encampadà, tot i ser liderat per una dona sols n’hi ha dues més, amb la qual cosa només un 25% del consell del comú, molt lluny de la paritat, és femení. A més a més també es dóna la circumstància que dos germans coincideixen al ple. Això sí, un a la majoria (Andreu Riba) i un altre a la minoria (Enric Riba).

Comentaris (1)

Trending