L’antic càmping Internacional podria ser el nou Prat Gran

Es negocia llogar la parcel•la que serà la futura cessió de Casa Joantoni, que es podria unir amb els 5.000 metres quadrats que es queda el comú de l’actual parc

Imatge recent del Prat Gran.
Imatge recent del Prat Gran.

L’antic càmping Internacional, juntament amb l’espai que el comú conservarà de l’actual Prat Gran –la zona de l’actual aparcament de barrera, el pipican i part de la plaça del rellotge de sol-, podria ser el nou parc d’Encamp. Almenys això és el que preveu el cònsol major, Jordi Torres Arauz. L’equip comunal està ultimant un conveni amb la propietari dels terrenys ara en desús des del tancament de la instal·lació turística per lloguer els 5.000 metres quadrats que correspondria en concepte de cessió un cop es desenvolupi la unitat d’actuació i, d’aquesta forma, que el guanyador de les eleccions del 15 de desembre disposi ja d’un espai alternatiu a un Prat Gran que romandrà obert entre tres i quatre mesos més.

El mandatari encampadà ha parlat per primer cop des que ara fa deu dies es va fer pública la renúncia a comprar els terrenys a Casa Areny. Ha explicat que s’ha preferit esperar per poder tancar diferents serrells de l’abandonament de l’espai, al mateix temps que s’avançava en trobar una alternativa com a zona lúdica. Aquesta, ha afirmat, estaria embastada i, tot just, consistiria a desplaçar uns metres el parc. En concret, Torres Arauz ha recordat que, fruit de la cessió urbanística concentrada, la corporació ja és propietària d’uns 5.000 metres quadrats de  l’actual Prat Gran. En concret, de la zona ocupada ara per l’aparcament d’Encamp, del pipicà i de bon tros de la plaça del rellotge.

El cònsol major ha recordat que, actualment , el parc –sense comptar els dos pàrquings, ocupa uns 13.000  metres quadrats. Per això, s’ha buscat l’ampliació d’aquesta superfície a l’altra banda del carrer de la Molina, als terrenys de l’antic càmping Internacional. Aquesta unitat d’actuació pertany a Casa Joanantoni i es preveu un desenvolupament no gaire llunyà en el marc d’un projecte conjunt amb la Federació Andorrana de Futbol. Això suposarà la cessió al comú d’un espai d’uns 5.000 metres quadrats i el que es negocia ara és un acord per llogar anticipadament aquesta parcel·la. La idea és tancar-lo abans de final del mandat perquè el nou comú ja la tingui disponible.

En un futur, en total, quedaria un terreny totalment comunal d’uns 10.000 metres quadrats, amb el petit problema de la separació del carrer. Torres Arauz ha indicat que, en ser de la corporació, es podrà fer inversions més potents. Una idea que ha posat sobre la taula és la de compatibilitzar un aparcament soterrani amb el parc per sobre. El que sí que ha admès és que, si bé la part infantil del Prat Gran continuarà en altres punts, la resta, segurament estarà un temps sense estar disponible i, per tant, caldrà trobar ubicacions alternatives a actes que es feien a l’espai com ara concerts i actuacions de la Festa Major, etc.

Una sortida ordenada

Torres Arauz també ha explicat el procés de sortida del parc. S’ha signat un conveni amb Casa Areny que dona al comú un termini de vuit mesos –tal com ja va avançar Altaveu- per abandonar l’espai, durant el qual no es pagarà el lloguer. La corporació disposa de prou temps per adjudicar el projecte que permetrà retornar el Prat Gran al seu estat original –així el vol la propietat-, redactar-lo i fer-ne l’execució. Es preveu que l’actual zona lúdica romangui oberta fins a l’inici dels treballs, entre tres i quatre mesos.

Pel que fa a les instal·lacions actuals, els parcs infantils es traslladaran a altres espais. Així, una part se situarà als jardins del Notari, aprofitant l’espai guanyat amb l’ampliació de les voravies de l’avinguda François Mitterrand. Una altra, al passeig de l’Alguer, a zones verdes existents davant el complex esportiu i l’escola bressol.

Pel que fa a les dependències del servei de circulació, s’estan estudiant dues opcions. Una seria l’antiga casa comuna i l’altra les actuals oficines del servei d’higiene. A banda, es vol deixar un espai per al despatx de policia.

Sobre la decisió de desistir de la compra de les parcel·les –inversió que suposava uns 16 milions d’euros-, Torres Arauz ha explicat que “des de la majoria vam entendre que calia mantenir el Prat Gran i aquest era l’objectiu; es va arribar a la fórmula mixta que vam presentar en la reunió de poble”. Després, però, “vam copsar quina era la sensibilitat del poble i hi havia divisió amb gent que sí i gent que pensava que eren massa diners”. Davant d’això, “vam entendre que no tocava”. El mandatari, però, ha admès que “hem pres un acord que no va en sintonia al que jo pensava” tot indicant que “les coses no s’han de fer perquè ho desitja un cònsol”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending