L'ambaixada francesa crea una xarxa de seguretat per informar els residents en cas d'urgència

Hi ha un cap d'àrea a cada parròquia i al Pas de la Casa per intervenir en casos de terrorisme, pandèmies o catàstrofes

-
-
L'ambaixada de França a Andorra ha seguit la divisió parroquial del país i ha inclòs tambe el Pas de la Casa, per establir una xarxa de seguretat que permeti que els residents francesos estiguin en contacte i informats en cas d'un atemptat terrorista, una pandèmia o una catàstrofe. A cada parròquia hi ha un cap de zona.

 

La xarxa s'emmarca en el pla de seguretat de l'ambaixada. A Andorra la Vella, Ordino i la Massana hi ha un cap de zona i un sotscap. A la resta de parròquies i a la població del Pas de la Casa hi ha un únic responsable. En el cas de Canillo el cap de l'àrea és el conseller consular, Philippe Noël. La relació es va actualitzar el passat 15 de gener. 

Cada cap és responsable d'un grup de residents francesos que estan inscrits a la representació diplomàtica. Quan es produeix una urgència, el cap de zona ha d'estar informat de l'evolució de la situació i ha de transmetre els consells i recomanacions de l'ambaixada o del consolat als residents inscrits a la seva zona. Al mateix temps, ha de traslladar a la seu diplomàtica les informacions relatives a les persones en dificultat: malalts, ferits, gent gran o nens sols.

El cap d'àrea, però, no té cap competència en matèria administrativa ja que tots els temes burocràtics s'han de resoldre al consolat.

 

 

Comentaris

Trending