L'alarmant degradació de la calçada al Montlluís obliga al tancament indefinit

La prefectura dels Pirineus Orientals anuncia les rutes alternatives

-
-
La calçada de la carretera del Montlluís, utilitzada per anar des d'Andorra a Perpinyà, es va degradant cada dia a causa dels moviments de terra. La prefectura dels Pirineus Orientals ha fet un comunicat aquest dimecres amb les rutes alternatives per desplaçar-se a aquella zona de la regió d'Occitània.

Els tècnics esperen que s'aturin els moviments de terres per avaluar una situació que s'ha anat complicant amb el pas de les hores, fins el punt que no hi ha data per a la reobertura de la carretera.

Davant d'aquesta previsió, la prefectura del Pirineus Orientals ha publicat, per mitjà de les xarxes socials, un mapa amb les carreteres alternatives. D'aquesta manera, recomanen anar a Perpinyà o Montpeller en sentit Tolosa i després agafar l'autopista. També es pot arribar fins al Montlluís i d'allà continuar per la carretera D117 i Sant Pau de Fenollet amb la qual cosa cal afegir un temps considerable de viatge.

Indignació a les estacions d'esquí de la zona i convocatòria d'una manifestació

Aquest divendres s'ha convocat una manifestació a les set de la tarda a la població de Montlluís per protestar per l'abandonament de la RN116 i pels pocs treballs que s'hi han fet. Els responsables de les estacions d'esquí com Font-Romeu o els Angles de la zona estan indignats perquè aquest cap de setmana comencen les vacances escolars d'hivern a França.

El tall de la carretera afecta els estudiants andorrans inscrits a la universitat Via Domitia-Perpinyà i a la gent que s'ha desplaçar a aquella ciutat per visites al metge o per resoldre temes burocràtics. En el cas dels professors francesos que treballen a Andorra tot el que fa referència a asseguranes (Maif o Mgen) passa per Perpinyà.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending