L'adjudicació del comú de Sant Julià a GM crea malestar tot i ser l'oferta més barata

Gerard Martínez va ser l'artífex de Naturlandia i va portar la corporació a la Batllia

El comú de Sant Julià va celebrar dijous una sessió telemàtica.
El comú de Sant Julià va celebrar dijous una sessió telemàtica.
L'adjudicació feta dijous en sessió de consell de comú de l'auditoria dels comptes del 2019 a l'empresa GM Consultors ha creat malestar a la parròquia laurediana. Es recorda que el seu responsable, Gerard Martínez va ser l'artífex de Naturlandia i que va portar el comú a la Batllia quan l'aleshores cònsol major, Montserrat Gil va decidir prescindir dels seus serveis.

La sessió, de fet, va aprovar un acord de la junta de Govern del mes de febrer amb l'abstenció dels dos consellers de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché, amb Sofia Cortesao de baixa laboral. Cairat va preguntar al cònsol major, Josep Majoral per l'adjudicació i aquest va respondre que a més a més s'encarregaria de les auditories de les societats participades pel comú com l'escola bressol o el centre esportiu. L'import de l'adjudicació és de 25.080 euros i el termini d'execució de vuit setmanes.

Diverses fonts consultades coincideixen en assenyalar que era l'oferta més baixa de les tres que s'havien presentat. Tot i això no s'han aconseguit apaivagar els ànims. I no perquè la sessió de dijous del comú coincidís amb la notícia que l'Ultra Trail es quedarà amb el 30% dels diners pagats per la inscripció dels participants, malgrat que les curses s'han anul·lat, i que l'organitzador és Gerard Martínez.

El malestar ve motivat per la gestió de Martínez en els inicis de Naturlandia, com a creador i posteriorment com a directiu, tasques per les quals va rebre quasi 800.000 euros. Però sobretot, l'enuig es deu al fet que quan el comú liderat per Montserrat Gil, va decidir prescindir de Martínez aquest va denunciar la corporació a la Batllia.

Així el mes de juliol del 2018, durant una roda de premsa a l'ecoparc, l'aleshores cònsol major, Josep Miquel Vila va dir que el nou negatiu de la instal·lació provenia, principalment,  "del fet que hem hagut de liquidar un deute heretat per unes tasques que havia dut a terme el senyor Gerard Martínez de 100.000 euros".

Malgrat el confinament, la nova contractació de GM Consultors ha estat molt comentada a les xarxes socials ja que no s'entèn que es torni a comptar amb algú que ha denunciat el comú.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending