Els nous busos de Sant Julià a Escaldes ja escalfen motors

El 2 de setembre es renoven les línies regulars de transport públic

-
-
El 2 de setembre entren en funcionament les noves línies regulars nacionals de transport de viatgers. Hi ha canvis de parades, de recorreguts, de tarifes, i de concessions. Autocars Nadal-Julià es farà càrrec del Bus Exprés i de la L1 entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, i la Cooperativa Interurbana Andorrana i Transpisa donarà servei a les valls del Nord i d'Orient.  Els abonaments T10, T20, T30 i T40 no seran vàlids. Cal comprar els nous al bus o a l'Oficina de Transport Nacional Regular ubicada a l'Estació Nacional d'Autobusos. Allà també es recuperarà el dipòsit de la targeta antiga i els crèdits (viatges) restants.

Els nous autobusos que faran el servei entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany del Bus Exprés i de la L1 ja són en un aparcament d'Andorra la Vella. Els requisits que marcava el plec de bases és que els autobusos fossin de la categoria Euro IV, incorporant una sèrie de mesures de seguretat i una reducció dels gasos d'efecte contaminant. 

Els vehicles han d'estar equipats amb un sistema de climatització, rètols electrònics indicadors de línia al davant, al lateral i a la part posterior del vehicle i megafonia externa i interna. Les pantalles de l'interior donaran informació als usuaris, que també podran connectar-se al wifi a bord.

Tots els autobusos comptaran amb un sistema expenedor de títols a dins, càmeres de seguretat i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Inicialment, el nou transport públic s'havia de posar en marxa l'1 de setembre però s'ha ajornat fins a l'endemà perquè Andorra acull aquell dia una etapa de la Vuelta a Espanya que provocarà retencions de trànsit.

La nova configuració del transport públic implica una ampliació dels horaris. Els autobusos de l’L1 i del Bus Exprés començaran el servei a les 6.30 hores –fins ara sortien a les 7 hores– i l’allargaran mitja hora, fins a les 22 hores. Diumenge i festius el tancament serà a les 22.30 hores. La resta de línies adaptaran l’horari al tancament comercial.

Comentaris

Trending