La xifra de detencions per agressions en l'àmbit domèstic no deixa d'augmentar

Comentaris

La xifra de detencions per agressions en l\'àmbit domèstic no deixa d\'augmentar
La xifra de detencions per agressions en l\'àmbit domèstic no deixa d\'augmentar

Les agressions en l’àmbit domèstic no paren de créixer, donant-se també i cada cop més un fenomen que o bé existia en comptades ocasions o es mantenia ocult: la violència de fills cap a pares sigui quina sigui l’edat que tinguin els uns i els altres. Aquesta darrera setmana, la policia va haver d’actuar en tres ocasions diferents. Tres cops que acabessin amb detencions, és clar. A Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià. No hi ha setmana que el balanç de detencions del cos de l’ordre no reflecteixi aldarulls en aquest sentit.

En aquesta ocasió, la primera intervenció que acabaria amb detinguts es va donar la matinada de dimecres a dijous. Poc després de la mitjanit -i entre les 0.15 hores i les 0.40-, la policia va acabar arrestant un home de 26 anys i una dona de 29 (a Escaldes ella; a Sant Julià ell) com a presumptes autors d’un delicte de maltractaments en l’àmbit domèstic. Poca estona abans de ser detinguts, tots dos haurien protagonitzat una batussa en el domicili particular. Tots dos són residents.

També en un domicili particular de la capital, a darrera hora del dia de Nadal, s’haurien barallat dos homes residents de 22 i 29 anys. Una patrulla va haver d’acudir al pis en qüestió on, a més, l’arrestat de 29 anys se’ls va encarar després d’haver agredit, també, la seva parella (que no era l’altre arrestat si no una noia a qui la policia no es va haver d’endur). Se’ls acusa de delictes contra la integritat física i moral i contra l’honor.

I el cas amb un filla i una mare implicats es va donar el migdia de la vigília de Nadal a Sant Julià. La policia va haver d’intervenir perquè una d’una de 45 anys estava proferint, suposadament, maltractaments a la seva mare. La dona, la filla, va acabar detinguda.

Obrir la porta tirant pel dret

Entre les intervencions que va haver de fer la policia la setmana passada i més enllà de les qüestions vinculades a controls d’alcoholèmia -ja sigui per haver estat implicats en accidents o en el marc de la campanya preventiva que es du a terme com cada any per aquestes dates i que aquesta darrera setmana ha deixat sis detencions, alguna de persones que ja tenien el carnet retirat i no obstant això conduïen- hi ha la detenció d’un home que va voler entrar per la força a l’establiment hoteler on s’allotjava.

Els fets van succeir dilluns de la setmana passada poc abans del punt del migdia en un hostal d’Escaldes. Un home de 43 anys, turista, va provar d’accedir a l’establiment on s’allotjava amb la targeta que se li havia donat. Després de provar-ho en algunes ocasions i veient que no funcionava va decidir tirar pel recte. Va trencar la porta d’entrada i va accedir com qui no vol la cosa. Els responsables de l’establiment van alertar la policia. La patrulla va requerir l’home pel fet que havia protagonizat i aquest els va respondre de forma despectiva, amenaçadora i injuriosa. Per tot plegat va ser detingut pels presumptes delictes contra el patrimoni, la llibertat i l’honor.

Comentaris

Trending