La voluntat del cònsol d'anar a la reelecció trasbalsa l'escenari prelectoral a Sant Julià

Tothom està pendent dels moviments d'un Vila que ha trencat els preparatius i les estratègies

-
-
La voluntat del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila d'optar a la reelecció està condicionant, i molt, l'escenari preelectoral de la parròquia. Hi ha molts moviments, moltes reunions i trucades per confeccionar les llistes dels comicis comunals del 15 de desembre. A l'habitual ball de noms s'hi suma aquesta vegada la incertesa sobre les formacions que hi participaran, i de quina manera ho faran. 

L'escenari és tan complicat que fins i tot un diumenge de Vila Medieval es van fer reunions convocades a correcuita. Aquesta setmana l'agenda treu fum perquè s'acosta el 28 d'octubre que és la data límit per presentar les candidatures. Les presses les ha marcat el cònsol major, Josep Miquel Vila i la seva decisió d'optar a la reelecció encara que sigui per dos anys de mandat "per concloure els projectes que tinc en marxa", com diu. Aquests dies està prodigant les entrevistes i les aparicions als mitjans de comunicació, quan durant la resta de mandat ha estat pràcticament absent.

El problema és que quasi tothom estava treballant amb el fet que Vila faria un pas al costat, fins i tot un gran amic seu que estava disposat a liderar la llista de Laurèdia en Comú. Ara, alguns dels socis i dels que donen suport a aquesta coalició es plantegen fer una llista independent, i ja han efectuat contactes per trobar el cap de colla i esperen les respostes.

Mentrestant, Demòcrates viu una profunda divisió a la parròquia laurediana, i a hores d'ara és difícil saber quin camí seguiran. A propòsit d'això, cal veure sota quin nom es tornaria a presentar l'actual cònsol major i amb quins companys de viatge tot i que és segur que la plataforma Desperta Laurèdia no en formarà part, així com les actuals conselleres Paqui Barbero i Meri Teruel i fins i tot, el cònsol menor Julià Call.

En el cas de no poder formar una llista pròpia, Desperta Laurèdia estaria molt més a prop d'una llista independent que de Terceravia Unió Laurediana. Aquests són els que viuen la situació actual amb més tranquil·litat, i amb l'únic neguit de fer una candidatura que tindrà molt probablement l'actual conseller general, Josep Majoral de candidat a cònsol major.

Els de Terceravia saben que amb tres llistes són clars favorits. Per això, tothom està pendent dels moviments de Josep Miquel Vila. De moment, els únics suports confirmat que té és el de Progressistes-SDP amb el conseller Josep Lluís Donsión i d'alguns dels membres de l'actual equip comunal. La incògnita és si en tindrà prou. La resposta: els propers dies.

Comentaris

Trending