La visita institucional del Copríncep Macron apunta al mes d’octubre

Totalment descartada la possibilitat que el president francès visiti Andorra aquesta primavera, el líder de ‘República en marxa’ podria fer coincidir la vinguda al país amb l’assemblea de la francofonia

Emmanuel Macron regala el seu retrat oficial a Toni Martí i Vicenç Mateu, en la visita d\'aquests a París.
Emmanuel Macron regala el seu retrat oficial a Toni Martí i Vicenç Mateu, en la visita d\'aquests a París.

El Principat ha sol·licitat poder ser l’escenari del plenari parlamentari francòfon i la possibilitat que la petició sigui atesa és molt alta. Si fos així, tot apunta que Emmanuel Macron, en la seva doble condició de president francès i Copríncep d'Andorra visitaria el Principat. L'assemblea general se celebra cada any durant el mes d'octubre.


 

El president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, podria visitar el Principat el mes d’octubre. Està del tot descartat que faci una visita institucional durant aquesta propera primavera i tots els indicis apunten, segons diverses fonts, al fet que Macron podria fer coincidir la seva presència al Principat amb la celebració de l’Assemblea parlamentària de la Francofonia.

Andorra ha sol·licitat poder acollir el plenari francòfon i tot indica que li serà concedida la petició. De fet, segons les fonts, no hi sol haver gaire interès per poder acollir aquesta trobada. Per això el Principat no tindrà gaire competència. En aquest marc, el líder del moviment polític ‘República en marxa’, en franca caiguda de popularitat donades algunes decisions de política interna francesa, podria acceptar el repte d’exercir de Copríncep i seguir la línia recentment encetada per Nicolas Sarkozy i François Hollande d’acudir a Andorra una vegada durant el seu mandat i, alhora, podria esdevenir el president d’honor de l’assemblea francòfona i rebre un bany de masses que li vindria d’allò més bé per a la imatge i reputació del president i Copríncep francès.

Comentaris

Trending