La Universitat d’Andorra dispara contra Bellocq per qüestionar el màster de Dret

El centre educatiu recorda que la degana dels advocats va donar el vist-i-plau al pla d’estudis actual i que és membre del Consell Universitari

Comentaris

La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, durant una compareixença.
La Universitat d’Andorra (Ud’A) treu foc pels queixals amb les darreres declaracions de la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq. També els estudiants del màster de dret s’enfilen per les parets amb l’anunci de Bellocq que potser caldrà modificar el pla d’estudis de l’esmentat màster perquè a parer seu no té prou nivell. I no només això, que s’hauria de plantejar que els estudiants de l’Ud’A hagin de passar les proves d’aptitud per poder-se col·legiar. L’Ud’A ha sortit en tromba contra la lletrada: li recorden que ella mateixa va avalar el pla d’estudis i que forma part del Consell Universitari, màxima autoritat pluripersonal del centre.

La Universitat d’Andorra ha manifestat “la seva preocupació per les esmentades declaracions” i recorda que “el màster en Dret, que va iniciar-se el curs passat, ha estat dissenyat conjuntament amb el Col·legi d’Advocats d’Andorra”. Per tant, recorda l’Ud’A en un comunicat, “és així que la senyora Bellocq, com a degana, va signar el conveni a través del qual donava el seu vistiplau al pla d’estudis del màster”. El Col·legi d’Advocats d’Andorra, a més, té una participació directa i activa en el desenvolupament docent del pla d’estudis del màster, concretament en l’assignatura de Deontologia de l’advocat (sobre aquesta matèria sí que s’hi va referir positivament Bellocq), així com en els 30 crèdits de pràctiques jurídiques.

El centre universitari convoca per aquest dijous a 2/4 d 2 de la tarda els estudiants de les diverses formacions de Dret per donar-los suport i esvair-los dubtes

Les manifestacions de la degana dels lletrats han causat certa indignació en molts col·lectius. En l’universitari ben clarament. Per aquest motiu, i per intentar esvair qualsevol dubte, L’Ud’A ha convocat els estudiants –del màster, del bàtxelor i dels programes de formació continuada en Dret– a una reunió informativa per mostrar-los el seu suport i esvair els dubtes que puguin tenir. La reunió tindrà lloc el proper dijous 3 d’octubre a 2/4 de 2 de la tarda a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. I és que Bellocq va ‘esbudellar’ el màster de dalt a baix i es va quedar tan ample, quan fonts properes a l’elaboració del pla d’estudis han remarcat que va ser ella mateixa en primera persona qui més va marejar la perdiu i qui més responsable és de la implantació tan tardana del màster.

L'acreditació del màster en Dret per part de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA) és la mostra que aquest programa està preparant els futurs advocats del país amb les millors eines i la màxima qualitat. Segons el decret abans esmentat, el màster en Dret de la Universitat d'Andorra eximeix de portar a terme la prova teòrica, la prova pràctica, la prova de llengua catalana i les pràctiques jurídiques necessàries per poder obtenir el certificat d’aptitud per a l’exercici de la professió d’advocat que expedeix el Col·legi d’Advocats.

La Universitat d’Andorra “lamenta la situació d’incertesa que han provocat les declaracions de la senyora Bellocq dins de la comunitat universitària, especialment entre els estudiants, i més tenint en compte que el Col·legi d’Advocats d’Andorra és corresponsable del màster en Dret i que la senyora Bellocq és membre del Consell Universitari, la màxima autoritat pluripersonal de la Universitat, des de l’any 2017”.

Comentaris (10)

Trending