La Unió Europea prolonga el tancament de les fronteres exteriors fins al 15 de maig

L'objectiu és evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19 i no es descarten més pròrrogues

-
-
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'Espanya publica la pròrroga a partir de la mitjanit d'aquest dimecres i fins al pròxim 15 de maig de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen amb motiu de la crisi del coronavirus. L'ordre  manté per un període de 30 dies les limitacions acordades el passat 17 de març pel Consell Europeu per reforçar les fronteres exteriors mitjançant un tancament temporal de les fronteres exteriors de la UE i evitar l'expansió del contagi.

Conscients que la publicació de l'ordre anterior ha generat "certs dubtes interpretatius", la nova resolució del ministeri d'Interior espanyol concreta les categories de persones exemptes de la restricció de viatge. Detalla les que poden viatjar i entree elles, figuren el personal diplomàtic i els residents a la UE, així com  la seva parella i ascendents i descendents al seu càrrec, i els residents en els estats associats Schengen o Andorra, que es dirigeixin directament al seu lloc de residència. També queden exempts els residents de llarga durada, els treballadors transfronterers, els professionals sanitaris o de la cura de gent gran que es dirigeixin o tornin d'exercir la seva activitat laboral, personal dedicat a el transport de mercaderies en l'exercici de la seva activitat, inclosos els tripulants dels vaixells, i personal de vol.

A més queden al marge de la prohibició els que viatgin per motius familiars imperatius degudament acreditats i els que acrediten documentalment motius de força major o situació de necessitat, o l'entrada es permeti per motius humanitaris. Aquestes disposicions no afecten ni a la frontera terrestre amb Andorra ni a el lloc de control de persones amb el territori de Gibraltar. Amb caràcter temporal, es manté el tancament dels llocs terrestres habilitats per a l'entrada i la sortida d'Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla. 

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending