La Uifand reclama als bancs més duresa en la lluita contra el finançament del terrorisme

Diu que els controls no s'han de limitar a identificar persones i entitats

El cap de la UIFAnd, Carles Fiñana.
El cap de la UIFAnd, Carles Fiñana. ARXIU

La Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (UIFAnd ) demana als bancs, en una nota informativa, que endureixin les mesures efectives per prevenir i lluitar contra el finançament del terrorisme que es concentra principalment en activitats de captació i moviments de fons. Se'ls reclama que facin controls més durs i es recorda que el nivell de risc és moderat (mig-baix).

La prevenció del finançament del terrorisme està en evolució constant. És per aquest motiu que la UIFAnd recorda que hi ha un seguit de conductes, tipologies i indicadors pels quals cal disposar dels mecanismes adequats de detecció i gestió. En una nota informativa, la unitat insisteix en que la lluita contra el finançament del terrorisme no s’ha de limitar a identificar persones i entitats designades d’acord amb les resolucions del Comitè de Seguretat de les Nacions Unides, sinó que les entitats han d’anar més enllà de del cribatge de clients i contraparts.

Aquest fet és rellevant ja que les persones i entitats designades no acostumaran a dur a terme transaccions per compte propi, sinó que les executaran a través d’altres persones físiques i jurídiques sense relació aparent amb elles i sense que necessàriament s’hagin de veure involucrats països o jurisdiccions de risc o prohibides.

Segons la UIFAnd, disposar del màxim grau de coneixement possible respecte l’estructura de control i el beneficiari efectiu del client, així com també, en el cas del servei d’intermediació de transaccions, dels ordenants i beneficiaris de les mateixes, és essencial per detectar aquestes casuístiques. La UIFAnd ja va elaborar un document de tipologies de finançament del terrorisme el passat 14 de desembre.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending