La terra de l’esllavissada de l’RN-22 servirà per ampliar el circuit del Pas

El Govern, el comú d’Encamp i l’Automòbil Club firmen un conveni per impulsar una actuació que costarà 150.000 euros

Comentaris

Publicitat mòbil en un camió promociona el circuit del Pas al costat de les terres que serviran ara per ampliar-lo.
Publicitat mòbil en un camió promociona el circuit del Pas al costat de les terres que serviran ara per ampliar-lo.
La terra -i els rocs- el destí de la qual preocupava els veïns del Pas de la Casa ja té assignada utilitat. La runa despresa de la muntanya a l’RN-22, a l’altura del pont de la Mina, servirà per ampliar el circuit del Pas. Així ho ha anunciat l’executiu aquest dimecres després que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, hagi informat de l’acord per firmar un conveni a tres bandes entre el Govern, el comú d’Encamp i l’Automòbil Club (ACA).

L’actuació que es farà al circuit del cap del Port d’Envalira tindrà un cost de 150.000 euros dels quals dues terceres parts (100.00 euros doncs) els assumirà l’executiu i la resta els sufragarà la corporació parroquial com a propietària de la instal·lació que, ha recordat el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, acull proves esportives de primer nivell però també cursos de formació de pilots -i conductors- en situació de dificultats per la neu i el gel.

La terra, provinent de l’esllavissada haguda en territori francès a final d’abril, es va dipositar provisionalment en el terreny que el comú encampadà té destinat usualment a ubicar-hi la neu quan se’n fa la treta a l’hivern. Aquella runa s’estendrà ara pel circuit amb dues finalitats. D’una, tornar a adequar l’espai i millorar-ne posteriorment l’actual ferm i, l’altra, ampliar l’espai que actualment ocupa l’equipament.

-

Relacionat

Veïns del Pas es demanen que se’n farà de la runa extreta en l’esllavissada de l’RN-22

Comentaris (1)

Trending