La ‘tercera via’ no descarta tenir suport de llistes territorials en les set parròquies

El projecte que en l’àmbit nacional encapçala Josep Pintat està intensificant els contactes i espera que durant la setmana que ve puguin culminar amb una entesa global

-
-

Josep Pintat és de la vella escola. Per això que no té pressa. Sap que al Principat, la política andorrana no culmina fins al darrer moment. No obstant això, el moviment que està articulant, i que públicament s’ha vingut a denominar ‘tercera via’, no descarta poder tenir representació a les set parròquies. No seria probablement una marca global. Però sí set candidatures territorials amb els seus trets i característiques pròpies que tindrien com a punt comú que en l’àmbit nacional donarien suport a la llista que encapçali l’actual president del grup parlamentari mixt.

Les diverses fonts consultades han assegurat que les darreres setmanes s’han intensificat, i molt, els contactes. I que hi ha fronts oberts a totes les parròquies. Les mateixes fonts han assegurat que la setmana vinent es presenta com a clau per saber si és viable poder disposar d’una llista a cada parròquia que conflueixin en l’àmbit nacional sota el paraigua de la ‘tercera via’. “Si s’acaba articulant aquest suport a les set parròquies, el projecte passaria a ser, clarament, l’alternativa real a DA”, han assegurat les fonts.

Pintat hauria contactat amb grups de persones a cadascuna de les parròquies que, al seu torn, mantenen les trobades que consideren adients amb l’objectiu de poder formalitzar les esmentades candidatures territorials. En la immensa majoria d’indrets, les persones que s’estan mobilitzant estan fent o, sobretot, haurien fet en temps passats política. I descontents amb l’actual gestió governamental estarien valorant la possibilitat de tornar a fer el pas de situar-se en primera línia política.

De fet, segons les fonts, una de les principals dificultats és convèncer persones amb experiència i que des del punt de vista ideològic, polític, d’estratègia o descontentament estan alineats amb el que a nivell nacional podria arribar a representar el projecte de la ‘tercera via’, que tornar-se a enrolar en política pot ser bo. Per motius personals i professionals, asseguren les fonts, no és sempre és clar.

A cada parròquia, les persones amb qui Pintat hauria contactat tindrien un ampli marge de maniobra per fer la seva. D’aquí, fins i tot, que en alguns territoris, els grupuscles coaligats amb la ‘tercera via’, per dir-ho d’alguna manera, estarien mantenint converses amb representants parroquials de formacions amb implantació nacional que no sempre tenen capacitat per estar presents a totes les parròquies amb l’objectiu de donar suport només a nivell territorial però sense subscriure cap pacte visible ni menys encara públic i notori.

Comentaris

Trending