La supressió de l’actual aparcament exterior del Fener, una mica més a prop

A partir de demà i durant vint dies s’exposarà al comú de la capital el projecte d’urbanització de la zona però no se sap res del cert de la voluntat constructiva de la propietat

-
-
Si es té en compte que a partir de demà s’exposa públicament el projecte del pla parcial ‘El Fener’ d’Andorra la Vella, és clar que la supressió de l’actual aparcament exterior que hi ha a la zona és més a prop. Però ara mateix ni el comú sap del cert quan deixarà de ser operatiu perquè, almenys oficialment, la propietat, que promou al cent per cent la unitat d’actuació, no ha donat cap pista de la seva voluntat constructiva.

Durant vint dies hàbils es podrà consultar a les instal·lacions comunals de la capital el projecte urbanístic per si algú hi ha de fer algun tipus d’al·legació. És un requisit legal preceptiu abans no s’aprovi de manera definitiva per part de la corporació el pla parcial impulsat per la propietat. En aquest estadi vol dir que la proposta ja ha passat les consultes i avaluacions prèvies dels departaments governamentals concernits. Ara li toca al comú fer la feina essencial i definitiva. De fet, l’exposició pública n’és el penúltim pas.

El projecte que s’exposa estableix les línies mestres de la unitat d’actuació. Defineix les alineacions dels vials i les construccions que s’hi vulguin fer, estableix les amplades de les voreres… però en cap cas deixen entreveure que es pensa construir, si finalment es construeix, a la zona. Serà amb posterioritat, si ho creu convenient, que la propietat presentarà el projecte constructiu que consideri.

El projecte urbanístic defineix les alineacions dels vials o l'amplada de les voreres que van a la zona, entre altres coses

Ara per ara, la propietat, lligada a la família Babot, manté un sepulcral silenci malgrat que feia temps que havia anunciat als titulars de les botiguetes que hi ha al carrer Maria Pla just a tocar de l’aparcament exterior que havien d’anar desocupant-les. Hi ha hagut diversos terminis. Des del passat juliol al proper desembre. Aquests locals són, en realitat, edificis bastits a precari, una fórmula que potser es pretenia reproduir damunt de l’espai ara llogat al comú com a estacionament i on inicialment la intenció era bastir-hi tot un seguit de construccions perquè fossin ocupades per diverses marques. 

Al seu dia es va comparar el projecte que es pretenia impulsar amb el ‘village’ que hi ha a la Roca del Vallès. També s’hi havien de fer un parell de plantes soterrades destinades a aparcament, una de les quals se cediria al comú en virtut de la cessió gratuïta que la normativa vigent estableix que cal fer en favor de la corporació parroquial concernida, en aquest cas la d’Andorra la Vella.

Fonts comunals han assegurat que ara per ara no hi ha res de definit i l’únic que està clar és que el final de l’aparcament del Fener queda cada cop més a prop i per aquest motiu es va accelerar el lloguer de l’espai que avui ja és l’estacionament Valira a tocar de la rotonda de la Dama de Gel. En certa manera, aquesta infraestructura inaugurada la tardor passada hauria d’agar el relleu de l’aparcament del Fener.

 

Comentaris

Trending