La secretària general del Consell Superior plega per les tensions a la cúpula judicial

La jurista Carme Obiols, que feia més de tres lustres que coordinava l’ens, dimiteix pels enfrontaments cada vegada més reiterats amb els membres de ‘designació política’

-
-
La contractació com a assessora de Laetitia Bonnel ha estat només la gota que ha fet vessar el got, però el vas de la paciència de la ‘històrica’ secretària general del Consell Superior de la Justícia, Carme Obiols, feia dies que era ple. Fins al punt que ha acabat plegant. Formalment, i després de més de tres lustres, la coordinadora màxima de la cúpula judicial hauria posat el càrrec a disposició del president de l’ens, Enric Casadevall, i aquest hauria acceptat la sortida d’Obiols.

Finalitza així un serial de tensions que s’havia tornat insostenible per a una jurista recta que, probablement no admetrà públicament, cada vegada digeria pitjor les decisions polítiques embolcallades amb toga. La deriva que hauria fet els darrers anys el poder judicial no hauria encaixat bé amb Obiols i, més malament hauria encaixat encara la secretària general amb, almenys, dues de les veus cantants del Consell Superior: Maica Torres i Clàudia Arias.

La contractació d'una assessora jurídica més la cada cop més relació amb dues de les integrants del poder judicial haurien estat decisives en la decisió d'Obiols

Diverses fonts han assegurat que més que els enfrontaments amb Casadevall, que se suposa que era qui li havia de mantenir la confiança i qui li ha acabat acceptant la renúncia, els xocs més sonats d’Obiols haurien estat amb la representant del Govern i dels batlles i magistrats a la cúpula judicial. Cert, és clar, que la designació de Bonnel com a assessora, i aquesta elecció sí que tenia el segell i l’aval de Casadevall, no hauria ajudat gens a temperar la situació, al contrari, hauria estat el convit decisiu a marxar.

Les diverses fonts consultades han assegurat que al Consell Superior no s’hi trasllada res més que tota la tensió que reflecteix en gran mesura l’administració de Justícia. O potser és a la inversa, és des de la cúpula judicial d’on s’insufla aquesta suposada tensió. Sia com vulgui, Carme Obiols hauria perdut la confiança dels responsables de la cúpula judicial i, al cap i a la fi, el càrrec de secretari general de la institució no deixaria de ser un càrrec de confiança.

Carme Obiols Salom ocupava el lloc des del 2002. Una vegada decidida la seva sortida del Consell Superior, la pròpia jurista ja hauria comunicat a aquells i aquelles on ho havia de fer que retorna a la seva plaça d’origen, i que no és cap altra que de secretària de la presidència del Tribunal Superior. Les fonts consultades han assegurat que malgrat que la situació es veia a venir, la decisió final no ha deixat de ser un element més de distorsió en el camí tortuós que viu la Justícia.

 

Comentaris (7)

Trending