L'RN22 torna a estar operativa

El bon avançament dels treballs d’estabilització del terreny per garantir la seguretat de la zona han possibilitat avançar la data

-
-
La circulació a l'RN22 que uneix França amb el Pas de la Casa ha quedat restablerta aquest dimecres. El bon avançament dels treballs d’estabilització del terreny per garantir la seguretat de la zona han possibilitat obrir la via a la circulació rodada abans del previst, que era el proper divendres. Els vehicles hauran de circular per la zona a 30 km/h. 

El prefecte de la regió d'Occitània, Étienne Guyot, ha comunicat aquest matí al cap de Govern en funcions, Toni Martí, que es podria circular per la RN22, en doble sentit, ja aquest mateix dimecres a partir de les 17 hores. I així ha estat. El bon avançament dels treballs d’estabilització del terreny per garantir la seguretat de la zona han possibilitat obrir la via a la circulació rodada abans del previst, que era el proper divendres. Els vehicles hauran de circular per la zona a 30 km/h.

Les autoritats franceses han explicat que els treballs s'estan desenvolupant en un ritme òptim de tal manera que es restablirà l'accés aquesta mateixa tarda. Les obres continuaran amb intensitat amb la reconstrucció dels talussos i la treta de pedra. En aquest sentit, ja s'han retirat 20.000 metres cúbics de terra, l'equivalent a 1.000 camions. Andorra haurà d'assumir el 25% d'aquest material.

Tant la senyalització com el pas és encara provisional. A la zona s'hi ha fet una mena de mur de contenció i hi ha diverses tanques. Malgrat la lentitud amb què cal circular -que en alguns casos encara s'alenteix més per la curiositat en voler observar l'estat de l'indret-, la sensació de seguretat en passar pel lloc és força alta. Martí ha agraït al prefecte la col·laboració mantinguda i la intensitat i la celeritat amb què s'han dut a terme les intervencions. La carretera es va tallar el dia 27 d'abril a causa d'una esllavissada.

Etiquetes

Comentaris

Trending