La rescissió d'un contracte de restauració allarga el 'serial' de Ràdio Andorra

Es van adjudicar el 2017 però la presència d'amiant els va aturar

-
-
El contracte pels treballs de la primera fase de restauració dels emissors i altres aparells de Ràdio Andorra ha estat rescindit segons publica aquest dimecres el BOPA. Els treballs van ser adjudicats el desembre del 2017 però la presència d'amiant va obligar a aturar-los. El termini d'execució era de 8 mesos.

El motiu de la rescissió és el mutu acord entre les dues part i s'ha fixat una indemnització de 8.263 euros. L'import de l'adjudicació va superar els 100.000 euros. Aquesta rescissió s'afegeix a la maledicció de Ràdio Andorra des de l'incendi que va afectar els estudis del roc de les Anelletes l'any 1981 i que va continuar amb el frustrat intent de la primera legislatura demòcrata de crear un Museu de la Ràdio, que havia de ser una realitat el 2015, i de traslladar-hi el ministeri d'Exteriors. 

Sense oblidar l'aparició, l'estiu del 2018, d'amiant, un material aïllant molt utilitzat en la construcció, i en la fabricació d’automòbils i aparells elèctrics fins a la dècada dels 80. L'amiant es va trobar en en el cartró, el filament de cordó i la llana de làmpades, bobines, resistències i fusibles dels aparells emissors.

Els treballs per la descontaminació es podran prolongar fins l'any que ve. Quan estiguin acabats es tornarà a dur a terme la restauració dels emissors i dels altres aparells. L'empresa adjudicatària l'any 2017 va ser Retoc, que és l'únic taller del país que ofereix serveis de conservació i restauració de tot tipus de béns culturals. 

 

Comentaris

Trending