La recol·locació de les dues infermeres referents porta la calma al Cedre

El grup de treball que està analitzant la situació del centre sociosanitari s’ha reunit diverses vegades alhora que s’instrueix l’expedient a la coordinadora

-
-
La normalitat, almenys aparent, ha tornat al Cedre. Aquella tensió, aquell neguit que hi havia fa unes setmanes, i en especial abans d’una visita del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez, al centre sociosanitari s’ha rebaixat de manera molt notable. Han coincidit diverses factors, però un de determinant, segons que han coincidit diverses fonts, és que les dues infermeres referents del centre han estat definitivament reubicades.

El model d’atenció centrada en les persones, que és el que s’està implantant, no contempla aquestes professionals. En gran mesura, l’anunci que les dues infermeres serien traslladades hauria estat el detonador de l’inici d’una certa conflictivitat laboral que amb la sortida de les dues professionals de la infermeria s’hauria atenuat. Una d’elles, com a mínim, ha estat recol·locada al centre hospitalari.

També hi ha altres factors, com s’ha dit. Un d’ells, per exemple, és l’obertura d’un expedient informatiu a la coordinadora del centre sociosanitari. Dit expedient, que podria arribar a acabar amb una sanció -encara que no necessàriament- s’està instruint i s’espera que en algunes setmanes hi hagi una resolució. Caldrà veure què passa llavors. Un altre element que fa que el clima laboral hagi millorat és la bona dinàmica que segueixen les reunions del grup de treball que es va activar justament arran de la visita d’Espot i Martínez Benazet.

Dit grup de treball, on hi són representants tots els escalafons laborals alhora que també el Col·legi d’Infermers (COIA), ha mantingut ja diverses trobades, i té com a objectiu trobar les solucions més adequades a tots els reptes i problemàtiques que té plantejats el centre sociosanitari. Finalment, fa uns dies, un grup d’infermeres que no estaven alineades amb les que van trametre una carta al ministeri i al SAAS denunciant tot un seguit d’anomalies, es van reunir amb el titular de Salut i li van presentar un document on es recull una versió totalment oposada a l’anterior.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending