La policia treballa amb la hipòtesi que el foc al Punt de Trobada es va originar “de forma no fortuïta”

L’incendi, que es va iniciar pels volts de 2/4 de 7 del matí de dimarts i que va afectar una planta soterrània bàsicament dedicada a l’emmagatzematge, només va causar danys materials

Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

La policia considera que l’incendi que va afectar dimarts a primera del matí una planta destinada a magatzem al centre comercial Punt de Trobada es va iniciar “de manera no fortuïta” i manté oberta una investigació de la qual no n’han transcendit més detalls i que continua “sota reserva”, segons fonts coneixedores del treball policial. El foc, sortosament, només va causar danys materials i va ser ràpidament controlat gràcies al bon funcionament del sistema antiincendis de l’hipermercat.

L’incendi es va declarar pels volts de 2/4 de 7 del matí de dimarts a la planta -1 del centre comercial lauredià, que acull un dels magatzems d’estocatge de productes de diversa naturalesa. El foc, primer, el fum, després, i l’aigua espargida pels ruixadors que configuren el sistema antiincendis del centre van fer malbé una bona quantitat de material, que les fonts consultades no han pogut avaluar. La tasca del aspersors i el ràpid avís dels serveis de seguretat privats -en el moment de l’incendi l’hipermercat estava tancat i encara no hi havia personal- van ajudar, i molt, els bombers, que van estar una mitja hora llarga en controlar i extingir les flames del tot i, després, van trigar una hora més en ventilar l’espai.

La societat que gestiona el Punt de Trobada es veu immersa en un cruent plet que, en primera instància, ha portat la Batllia ha decretar el desnonament dels ocupants del centre. Per tant, de fet, en declarar el tancament del centre comercials en relació als actuals explotadors. A les instal·lacions de l’hipermercat, emmagatzemat, hi pot haver material per un valor proper als 30 milions d’euros, segons algunes fonts. Altres fonts no han volgut relacionar el foc amb el procés legal obert. 

Per això han assegurat que els responsables de l’empresa es mantenen centrats en resoldre la gestió del dia a dia i, també, tot allò que deriva de la batalla jurídica que els podria obligar a haver d’abandonar l’equipament bastit a mitjan anys vuitanta i deixen per a la policia la resolució de la investigació criminal. Les fonts consultades han assegurat que els agents del cos es van personar a les instal·lacions del Punt de Trobada a petició dels bombers que van participar en les tasques d’extinció i que es van observar “indicis” d’un foc “no fortuït”.

Comentaris

Trending