La policia multa amb 2.500 euros cinc autocars per no dur equipaments

Durant la jornada d'aquest dilluns també s'ha sancionat a un turisme amb 180 euros que tampoc portava els equips especials que la situació de la neu requeria

Autocar posant cadenes durant la jornada d'aquest dilluns
Autocar posant cadenes durant la jornada d'aquest dilluns
El cap de d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ja va avisar durant aquest dilluns que no hi hauria tolerància per als vehicles que no anessin equipats degudament. De manera, que s'ha passat de la política d'informar a la d'aplicar sancions sense miraments. En la nevada de dimecres passat, els agents de la policia van sancionar a deu vehicles, i aquest dilluns se n'han sancionat a sis, cinc dels quals són vehicles pesants. Mobilitat recorda que circula amb equipaments és obligatori al Principat de l'1 de novembre fins al 15 de maig.

En les nevades generalitzades tant de dimecres com d'aquest dilluns hi hagut retencions a la xarxa viària, cosa que ha comportat un caos circulatori. Moltes vegades causat perquè els vehicles circulen sense anar equipats i s'aventuren a anar per les carreteres sense rodes de contacte, cadenes o fundes, és a dir, els equipaments reglamentaris en situació de neu. Aquest és el cas, per exemple, d'autocars, que queden aturats sense poder seguir carretera amunt. 

D'aquesta manera, aquest dilluns la policia ha sancionat a un total de cinc autocars, amb 2.500 euros, és a dir, 500 euros per a cada vehicle pesant. També un turisme ha estat multat per no anar equipat, en aquest cas la penalització és de 180 euros, tal com estableix el codi de Circulació. 

A hores d'ara, hi ha activada la fase groga a partir del Tarter i el Serrat. Mentre que la circulació s'ha tornat a restablir - perquè havia estat tallada en fase negra - al Port d'Envalira i a l'Accés a França, en aquest darrer s'hi ha d'accedir també amb equipaments i hi ha restricció per als vehicles de 19 tones.

Noves nevades

Les previsions meteorològiques apunten que per la borrasca Gabriel, durant la tarda la cota de neu rondarà els 900 metres i que de cara al vespre tornarà a baixar als 600 metres. De manera que, les precipitacions en forma de neu tornaran a fer acte de presència a les valls del Principat aquest dimarts. 

Comentaris

Trending