La policia investiga una onada de robatoris en diversos caixers del Principat aquesta Setmana Santa

En alguns casos, les càmeres de videovigilància han pogut captar com un home degudament cobert per una caputxa sembla disposat a treure diners i el que fa és tibar-los amb una dispositiu per la boca de sortida

-
-
La policia investiga una onada de robatoris que hi ha hagut en diversos caixers automàtics del Principat i que, per ara, no ha transcendit si ha suposat la ‘desaparició’ d’una quantitat de diners gaire elevada. Com a mínim haurien estat dues les entitats bancàries afectades i de caixers malmesos -amb certa força però de forma discreta i dissimulada- n’hi hauria, almenys, des d’Andorra la Vella i fins al Pas de la Casa.

Malgrat que es manté un hermetisme força considerable en relació a la investigació atesa la naturalesa del delicte i el fet que siguin entitats bancàries les afectades, l’Altaveu ha pogut saber que es tractaria d’accions ràpides. D’un parell o tres de minuts. Un individu accedeix al recinte on hi ha el caixer com si es tractés d’un usuari disposat a treure diners. Sí que, almenys en algun dels casos, l’home es cobreix amb una caputxa -va vestit amb una dessuadora fosca- per evitar facilitar la seva identificació conscient que en aquests llocs hi ha càmeres de videovigilància.

El sistema emprat és discret i no cal emprar una violència excessiva però sí que acaba inutilitzant l’equipament; com a mínim haurien resultat afectades dues entitats bancàries diferents

En aquest punt, se situa just davant del caixer i amb un sistema que caldrà determinar quin és tiba els diners des de la boca de sortida, fent malbé aquesta part del mecanisme i, per tant, inutilitzant tot el caixer. Depèn de la sort que tingui i els bitllets que quedin més a tocar del dispositiu que l’home hagi acabat furtant més o menys. En tot cas, i en principi, no hi hauria hagut una violència extrema en cap cas. Si no més aviat un mètode més discret i que, òbviament, impedeix robar, en principi, un gran volum de diners. Però tot depèn i de xifres no n’haurien transcendit.

Certament, en tractar-se d’un cap de setmana llarg -els bancs van treballar dijous i ja van tancar fins aquest dimarts- i davant la possibilitat que hi hagués la presència de nombrosos turistes i, per tant, que augmentés també el nombre d’usuaris dels caixers, els aparells havien estat ‘carregats’ d’una forma notable, encara que les fonts consultades no han pogut determinar fins a quants diners hi pot haver en un caixer en dates com les passades.

Per ara no ha transcendit la quantitat de diners que s’hauria pogut furtar amb el sistema emprat; malgrat que les màquines estaven força ‘carregades’ el mètode usat no permet una gran extracció

Les entitats afectades també estarien treballant en diferents fronts. Amb els seus propis equips de seguretat per cooperar amb la policia; activant els serveis tècnics per reparar aquelles parts de l’equipament malmeses i poder tornar la instal·lació al mode operatiu; i posant en marxa les franquícies asseguradores per tal que es facin càrrec del cost dels danys soferts, entre les despeses de reparació de la màquina i els diners furtats.

 

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris

Trending