La pana informàtica a l’administració de fa tres setmanes retarda el pagament d’algunes prestacions

Els beneficiaris dels ajuts econòmics per desocupació involuntària no percebran la remuneració fins  divendres, set dies després del que els hauria tocat

-
-

La fallada informàtica que va patir l’administració central a mitjan mes passat encara cueja. Els beneficiaris d’algunes prestacions les percebran amb retard degut a què al seu dia no es van poder processar degudament les ordres de pagament i tot s’ha retardat. En especial, la situació afecta les prestacions per desocupació involuntària que, això sí, en l’actualitat tot just afecta mitja dotzena de persones.

Aquesta paga, equivalent a una remuneració i que el mes més generós quan a beneficiaris arriba a la dotzena, s’abona habitualment el dia 25 de cada mes. Excepte, justament, el gener de cada any, segons que han informat fonts del Govern. Per una qüestió d’execució pressupostària i, per tant, de canvi d’exercici, el gener, enlloc del 25, dita prestació s’abona el primer dia de febrer. Enguany, però, l’avaria informàtica que va tenir aturada bona part de l’administració entre el 14 i el 17 de gener ha destarotat tot plegat.

Segons les fonts consultades, era just en aquells dies que calia executar les ordres de pagament i aquestes es van demorar, alentint tot un procés ja de per sí molt feixuc. De fet, no és la primera vegada que prestacions de naturalesa social pateixen dilacions en l’abonament. En aquest cas, de l’1 de febrer, que ara la data que haurien d’haver estat abonades ja per l’excepció esmentada de principi d’any, finalment no s’ingressaran els ajuts fins una setmana després, és a dir, el 8 de febrer. Per tant, aquest divendres.

Les fonts oficials consultades han explicat que vist que alguns dels beneficiaris tenen veritables dificultats per fer front a les despeses que es giren a primer de mes i que tot sovint es carreguen directament al compte bancari, el servei d’atenció immediata del ministeri d’Afers Socials estaria facilitant una bestreta equivalent a la necessitat dinerària ja girada per poder fer front a les despeses ja contretes. 

Això sí, aquesta bestreta només es facilita a aquelles persones que ho sol·liciten directament i personalment i amb el compromís de retornar la part avançada de manera extraordinària una vegada rebin la prestació corresponent.

Comentaris

Trending