'La Paella pel Mànec' ofereix receptes de postres i dolços per prevenir el càncer

L'activitat ha estat organitzada per Assandca

-
-
Aquest dissabte s'ha celebrat la quarta edició de 'La Paella pel Mànec', consistent en un taller sobre postres divertides i saludables pensades per a persones que estan en tractament del càncer. L'activitat ha estat organitzada per l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) amb el patrocini de Vall Banc i la col·laboració de l'Arthotel i de Biocoop, i ha estat conduïda per Lorena Palacios, una 'food designer' i especialista en gastromàrqueting que l'any passat va obtenir la tercera plaça a la categoria de cuina amateur al concurs 'La Cuillère d'Or España'.

Palacios ha donat pautes d'alimentació saludable deixant clars dos punts de partida: que no existeix una alimentació específica per a un persona que té càncer -"tant de bo hi hagués un producte miraculós, però no els podem recomanar cap altra cosa que mantenir una dieta saludable i fer exercici"- i que sempre s'ha de consultar amb el metge -"cada persona, fins i tot i tenint el mateix càncer que un altre, experimenta efectes diferents i sempre hem de
corroborar amb el metge que un aliment determinat sigui beneficiós en el nostre
cas"-.

Ha explicat que hi ha molts mites sobre l'alimentació per a les persones que pateixen càncer: "la indústria alimentària promou i explota aquests mites per vendre més". Entre altres coses, ha recomanat que no ens deixem guiar pel disseny dels envasos. "Pots pensar que un producte que té un disseny 'craft' -que és aquell cartró rústic, de tota la vida- és natural, però pot ser que porti molt sucre, productes refinats… Mireu sempre l'etiqueta i no jutgeu només per la imatge", ha recomanat.

Durant el taller, els participants han conegut els ingredients i les propietats de diferents receptes preparades per Lorena Palacios i les han tastat: galetes de xocolata; un batut de fruites o 'smoothi'e; la 'golden milk', una llet vegetal amb cúrcuma; una crep americana o 'pancake' de moniato amb melmelada de mango i iogurt; un 'banana bread' amb 'nutella raw' (un pa de pessic de plàtan); i uns 'energy balls', que serien semblants a uns bombons.

Etiquetes

Comentaris

Trending