La nova taxa del CO2 als hidrocarburs finançarà accions per l'emergència climàtica

El projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari en aquest període de sessions

-
-
La nova taxa del CO2 que s'implementarà sobre els hidrocarburs serà "finalista". El projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari durant aquest primer període de sessions d'aquest any. Una part anirà repercutida en els subministradors d'hidrocarburs i l'altra és probable que recaigui sobre l'usuari.

Aquesta taxa a diferència de la de CO2 que ja s'aplica amb l'impost de matriculació servirà per dotar el fons verd que preveu  la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) per al desenvolupament de projectes de transició energètica.

La taxa actual va associada als grams de CO2 dels vehicles però la nova s'aplicarà a tots els emissors d'hidrocarburs. Amb el que es recapti es finançaran projectes associats amb la transició i la millora de la mobilitat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat aquesta setmana que s'esta acabant de perfilar com serà aquesta taxa. Normalment i en aquests casos, la base imposable es calcula segons unitats de volum o energia i el tipus de gravamen s'expressa en quantitats fixes d'euros per unitats de mesura o energia, que són molt variables, depenent de la naturalesa del producte.

D'altra banda, també s'està treballant des del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat en un projecte d’aerogeneradors per a calefacció i aigua calenta a Escaldes-Engordany.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending