El comú d'Andorra la Vella 'encoloma' l'acumulació d'aigua a l'avinguda Meritxell a les obres de Carlemany

La corporació de la capital assegura que el sistema de desaiguat del remodelat vial ha funcionat a la perfecció i que han estat la terra i les pedres de Vivand els culpables de l'embús

-
-

L’intens xàfec que ha caigut durant poc més de mitja hora a l’entorn de les set la tarda d’aquest dissabte ha ennuegat l'avinguda Meritxell en el tram més propera al carrer de la Unió. Semblava talment un petit rierol. Els embornals no empassaven l'aigua caiguda però, ep, resulta que el sistema de desaiguat ha funcionat perfectament. O aquest és el balanç del comú d'Andorra la Vella, que ha acusat les obres de remodelació de l'avinguda Carlemany de ser les culpables de tot.

A banda de l’aigua que baixava, el fet que la part de l’avinguda Carlemany, el tram de Vivand més proper al carrer de la Unió i, per tant, a l’enllaç amb l’avinguda Meritxell, estigui en obres, ha fet que l’aigua hagi empès cap al sector d’Andorra la Vella des de fragments de granit a trossos solts de tubs o altres materials de no grans dimensions que hi ha en els treballs en marxa al vial escaldenc. I això ha estat el culpable de l'embús d'aigua a Meritxell. O com a mínim això és que assegura el comú de la capital.

La corporació ha emès aquesta nit un breu comunicat per sortir ràpidament al pas de les moltes crítiques que estava rebent, especialment a través de les xarxes socials. El comú d'Andorra la Vella manté que "el sistema de desaiguat ha funcionat correctament". I que "l’acumulació d’aigua ha estat provocada per les obres de remodelació de l’avinguda Carlemany a Escaldes, que ha fet baixar terra, fang i pedres. L’empresa constructora ha actuat ràpidament sobre el terreny amb un reforç dels efectius" de l'administració parroquial de la capital.

És de suposar, doncs, que el fang i les pedres han embussat els embornals, perquè, clarament i segons diversos testimonis, aquestes infraestructures no podien filtrar tota l'aigua que els arribava. "S’ha pogut comprovar l’eficiència del nou sistema d’embornals de l’avinguda Meritxell", ha deixat clar i sense embuts la corporació liderada per Conxita Marsol, conscient que la remodelació està sotmesa clarament a un examen permanent atesa la rapidesa amb què es va dur a terme degut a la programació per a la qual va acabar optant la majoria demòcrata comunal de la capital.

De fet, elements com els embornals o el mateix granit han generat alguns dubtes i caldrà veure com responen davant inclemències meteorològiques. Caldrà veure, per exemple, quina resposta tenen les peces amb què s’ha remodelat el vial quan geli -i si es convertiran en una pista de patinatge- o quin comportament tindran davant la sal que eventualment s’hagi de llançar a l’avinguda quan hi nevi. En tot cas, els embornals han evidenciat no engolir amb prou celeritat i capacitat l’aigua caiguda. Però, ep, era culpa de Carlemany. I de la terra i els trossos de granit que haurien embussat els embornals. Trossos de pedres que, en algun cas, han quedat espargits per l'avinguda.

 

 

Comentaris (3)

Trending