La Massana fa història posant dues dones al capdavant del comú

Olga Molné i Eva Sansa juren el càrrec de cònsols en una sessió que n’ha succeït una altra d’ordinària que ha servit per aprovar l’ordinació de la Funció Pública

Olga Molné es dirigeix ja com a cònsol major al plenari i als assistents.
Olga Molné es dirigeix ja com a cònsol major al plenari i als assistents.
Encara que era sabut, no per això aquest migdia el comú de la Massana no ha deixat de fer història: per primera vegada a la història ha situat dues dones al capdavant de la institució. Olga Molné i Eva Sansa, com a caps de la única candidatura que es va presentar als comicis del 15-D han jurat el càrrec de cònsol. Ho han fet en una sessió extraordinària que n’ha succeït una altra d’ordinària que ha servit per aprovar l’ordinació de la Funció Pública.

El nou equip polític del comú de la Massana ha jurat avui el seu càrrec, en la tradicional sessió dels Sants Innocents. Olga Molné i Eva Sansa seran les cònsols de la parròquia, a partir de l’1 de gener. Així s’ha decidit en el ple del Consell, un cop tots els elegits als comicis del desembre han jurat el seu càrrec com a consellers. També s’ha acordat designar a Jordi Areny com a conseller major, Josep Maria Garrallà, conseller menor i Sergi Gueimonde, capità. 

La resta de l’equip estarà format per Mireia Ramos, Guillem Forné, Francesca Guerrero, Kevin Poulet, Marc Jové, Josep Maria Agell i Josep Fusté. Dels dotze membres del nou Comú, la meitat tenen experiència en gestió comunal, ja que han estat consellers durant el passat mandat, cosa que garanteix la continuïtat d’un projecte, com s’ha encarregat de recordar la nova màxima mandatària comunal, Olga Molné

El cònsol sortint, David Baró, ha remarcat que aquest dissabte era un dia històric, ja que, per primer cop, hi haurà dues dones cònsols a la parròquia. També ha destacat la preparació i la competència del nou equip i ha agraït el suport rebut durant els vuit anys al capdavant del comú, tant pels consellers com per part dels treballadors.

Ordinació

Just abans de la sessió de presa de jurament, Baró ha presentat, en sessió ordinària l’ordinació de la Funció Pública, que segueix en gran part les directrius establertes per la llei però “introduint un marc normatiu amb l’objectiu principal d’assegurar la qualitat professional dels treballadors del comú de la Massana”. Així, l’ordinació preveu possibilitats de formació i desenvolupament professional, la mobilitat del lloc de feina dins la mateixa corporació o a una altra administració i mesures de seguretat i salut en el treball. 

Com a novetat, el text introdueix la possibilitat de la jubilació anticipada. Pel que fa al règim retributiu, es mantindran els triennis i s’afegeixen dos nivells a la graella salarial, el de comandament i un base. La Llei de la Funció Pública establia un termini d’un any perquè els comuns poguessin regular un règim estatutari propi.

Comentaris (1)

Trending