La Massana dona servei a una quinzena de persones grans o amb dependència

L'àrea social del comú amb 27 joves de la xarxa solidària fan la compra o van a la farmàcia

Una voluntària deixa la compra a la porta d'un pis de la Massana.
Una voluntària deixa la compra a la porta d'un pis de la Massana.
L'àrea social del comú de la Massana ha posat  a disposició de la gent gran un telèfon de suport i ajuda, i també a les persones que es troben en una situació de dependència. Gràcies a la creació de la Xarxa solidària, per part dels joves de la comissió de festes de la Massana, l'area social compta amb el suport de 27 joves, que es desplacen als domicilis de la gent que ho necessita.

El comú centralitza les demandes al telèfon 736 925 i tramet les necessitats dels usuaris als joves, que s'encarreguen de fer la compra o anar a la farmàcia i portar els articles a casa. En aquests moments s'està donant servei a una quinzena de persones.

De forma paral·lela, l'àrea social està fent una recerca activa de persones que podrien estar en situació de vulnerabilitat a través de trucades telefòniques. Un cop es detecten les persones que viuen soles i sense xarxa familiar se'ls fa un seguiment per comprovar el seu estat i les possibles necessitats.

Aquest dimarts s'ha passat la crida per tota la parròquia per fer la màxima difusió d'aquest servei, ja que la gent gran és el col·lectiu més vulnerable i, possiblement, molts no tenen accés a les xarxes socials o Internet.

Respecte a la resta de qüestions sobre el coronavirus que fan els ciutadans, el comú els adreça a la web del Govern, que conté tota la informació sobre el contagi i les mesures.

Etiquetes

Comentaris

Trending