La Justícia confirma la sanció a una policia que va qualificar de “mentiders” i “cràpules” els membres del Govern

La sala administrativa del TS ha dictat ara una sentència sobre uns fets que es remunten a mitjan 2016 i a unes manifestacions aparegudes en un mitjà de comunicació i signades per l’agent

-
-
La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha confirmat la sanció que al seu dia el ministeri d’Interior va imposar a una agent de policia consistent en suspendre-la de sou i feina durant quinze dies “en proferir manifestacions que atempten contra la imatge del Cos i contra el prestigi i la consideració deguts als òrgans de l’Estat”. La policia va signar un article en un mitjà de comunicació en què, identificant-se com a agent del cos d’ordre, qualificava els ministres de “cràpules” i “mentiders”.

En una sentència dictada recentment, el TS confirma una decisió de principi d’any de la Batllia que, al seu torn, validava les decisions del ministeri en relació a la sanció imposada per un afer que es remunta a mitjan juny. La resolució ara ferma considera ajustada a Dret tant la tramitació de tot plegat -coincidien un procediment penal i un procediment disciplinari i aquest darrer es va aturar en espera de la resolució del primer, fórmula que la policia qüestionava- com el fet de suspendre l’agent de salari i ocupació durant quinze dies pel que havia dit a través d’un mitjà de comunicació.

L’agent de policia defensava que estava en el seu dret de llibertat d’expressió escriure el que va escriure, encara que ho fes identificant-se plenament, segons en ressurt de la sentència, com a integrant del cos d’ordre. Però segons la resolució “resulta evident que manifestacions tals com que ‘el nostre Govern hauria de ser així, de confiança ... No una colla de tecnòcrates sense escrúpols afins al millor postor, mentiders i cràpules que s’aprofiten del poble que pateix’, o bé ‘i de quelcom que, com ja he dit a l’inici, vostès van ben mancats: vergonya i decència’ excedeixen de la mera crítica, són clarament denigrants i infamatòries.

La sala administrativa del TS remarca que les manifestacions fetes per la policia “resulten incompatibles amb el capteniment que resulta exigible en un agent del cos, que es troba obligat a respectar el principi de neutralitat política i està subjecte als de jerarquia i subordinació amb una especial intensitat, com a membre d’una institució armada”. I és que, es remarca, l’interessada “va fer constar explícitament la seva condició d’agent de policia i va utilitzar com a tribuna un mitjà de comunicació social, amb l’evident repercussió que això comporta. En conseqüència, no ofereix dubte que les manifestacions de la recurrent van atemptar contra el prestigi i la consideració deguts als òrgans de l’Estat” i això comporta la comissió d’una infracció greu i tipificada en la llei de la policia.

Comentaris

Trending