La junta de la FAF preveu nomenar Gea de nou com a secretari general

La mesura, que es podria prendre en una reunió prevista per al 7 de gener, és possible perquè la batlle l’ha deixat en llibertat provisional sense cap mesura cautelar d’allunyament de l’ens

Tomàs Gea en una imatge d'arxiu. Al centre penitenciari ha perdut diversos quilos degut al deteriorament de la seva salut.
Tomàs Gea en una imatge d'arxiu. Al centre penitenciari ha perdut diversos quilos degut al deteriorament de la seva salut.

Tomàs Gea podria tornar a ocupar el càrrec de secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Almenys, aquesta és la idea de bona part de la junta directiva, que preveu prendre la decisió el proper 7 de gener. La possibilitat s’ha obert després que la justícia hagi deixat en llibertat provisional Gea, un cop esgotat el termini màxim d’arrest domiciliari, sense cap mesura d’allunyament com la que, en canvi, sí que tenia l’expresident, Víctor Santos.

Segons ha pogut saber Altaveu el nucli dur de l’actual junta, sorgida de les eleccions celebrades el passat setembre, està convençut de tirar endavant la controvertida decisió. I així es plantejarà en la reunió que està prevista per a després de festes, el dimarts dia 7 de gener. Tot apunta que es restablirà Gea en el càrrec que ostentava quan es va desplegar l’operació ‘Cautxu’, que investigava les presumptes irregularitats comeses com a secretari general de l’ens federatiu. Des de llavors, havia estat primer empresonat i els darrers mesos en arrest domiciliari, justificat pel seu estat de salut. Aquesta setmana, la batlle instructora ha aixecat aquestes mesures de restricció de llibertat, tant a ell com a l’extresorer, José García, que estava intern a la Comella.

Fa dies que bona part de la junta es plantejava aquesta possibilitat. I és que continuen confiant en la innocència tant de Gea com dels altres detinguts en el seu dia –García i Santos-. L’opció estava, però, pendent de si la batlle establia alguna mesura especial que impedís reprendre el càrrec, com ara una ordre d’allunyament de l’ens federatiu. Finalment, però, aquesta no existeix –a diferència del que sí succeeix amb l’expresident- i, per tant, amb la llei a la mà, el pot ocupar.

La part de la junta favorable a tornar a nomenar Gea com a secretari general entenen que és “la millor forma” de poder demostrar “la innocència”. A la vegada, consideren que en tot el cas “hi ha una mà negra al darrere” i que el més just és tornar a la situació prèvia a l’operació ‘Cautxú’. El dia 7 el tema, si no passa res estrany, es posarà sobre la taula i tot apunta que la decisió es tirarà endavant.

De retruc, això provocarà que David Rodrigo, a qui la junta pensava nomenar secretari general, finalment no canviï de lloc. Per tant, continuarà com a director esportiu.

Comentaris (2)

Trending