El judici del 'cas BPA' se suspèn fins el 14 d'octubre

El tribunal accepta la petició de les defenses ja que Xavier Espot i altres familiars seus han estat inclosos com a part civil en ser declarats hereus legals de la difunta Melània Zamora

Una imatge del tribunal just abans de començar la vista aquest dilluns.
Una imatge del tribunal just abans de començar la vista aquest dilluns.
Els advocats de la defensa han demanat la suspensió del judici atès que Espot i altres familiars seus han estat inclosos en l’afer com a part civil en ser declarats hereus legals de la difunta Melània Zamora, que al seu dia havia instat, com a accionista minoritària de BPA, l’acció civil. Així que sense pretendre-ho, i com a ciutadà no pas per la seva responsabilitat política, el cap de Govern, Xavier Espot, ha estat el primer protagonista inesperat del judici de la causa general del ‘cas BPA’.

El judici per la primera causa del 'cas BPA' ha estat ajornat. Aquest cop fins el 14 d'octubre a les deu del matí, després que el tribunal, que ha deliberat durant tres quarts d'hora, hagi acceptat la petició de les defenses. La sessió ha durat dues hores.

 Com l’Altaveu ja va avançar divendres, el Tribunal de Corts va comunicar a les parts que es tenien com a personats a la causa Espot, el seu pare i una germana com a hereus legals de Zamora. Però en la documentació facilitada pel propi tribunal es deixava clar que el testament de la difunta no s’ha obert i que tampoc ningú no ha assumit encara l’herència. Això ha portat als advocats de la defensa, tots, a adherir-se a les explicacions d’un d’ells en què ha posat de manifest la contradicció que suposava la decisió del Tribunal de Corts que, a més, és qui jutja la causa. La petició l'ha fet el lletrat Salvador Capdevila i s'han afegit la resta de defenses.

El fiscal i la representació legal del Govern han deixat a criteri del tribunal la decisió sobre la qüestió. La mateixa posició han adoptat els representants d’altres actors civils. En canvi, l’advocat de la família Júlia, per dir-ho de forma entenedora, ha mostrat la seva contrarietat per la petició formulada per les defenses. Evidentment, aquesta part no comparteix ni la sol·licitud feta ni els motius que la justifiquen, suposadament. I, en qualsevol cas, manté que la situació creada per la defunció de l’actora civil i la seva successió no és motiu per a la suspensió del judici.

 L'advocat de la família Espot, Jean-Michel Rascagneres, ha manifestat que representa als dos fills i marit de la difunta, però les defenses al.leguen que cal tenir un hereu i això només es fa acceptant l'herència, tenint en compte que hi ha testament. Per Rascagneres es podia continuar amb altres qüestions prèvies esperant l'obertura del testament. "Una defunció no pot justificar l'ajornament", ha afirmat l'advocat que creu que "és més una mala excusa que un problema jurídic".

El president del tribunal, Enric Anglada ha justificat la suspensió del judici "per la bona administració de la justícia" .

 

-

Relacionat

El judici del ‘cas BPA’ es reprèn enmig d’un clima enrarit i molts interrogants sobre la causa
-

Relacionat

El TC exigeix al Superior que justifiqui perquè impedeix que se sàpiga com va anar la ‘xuclada’ de dades de Banco Madrid
-

Relacionat

Espot ‘entra’ a la causa general del ‘cas BPA’

Comentaris (2)

Trending