La immensa majoria de creditors de Banco Madrid han recuperat pràcticament el 100% del que se’ls devia

L’administració concursal abonarà els propers dies 86 milions d’euros més del deute reconegut, amb la qual cosa s’hauran pagat uns 260 milions dels 340 que hi havia a l’inici de la liquidació

-
-
L’administració concursal de Banco Madrid procedirà a abonar de forma esgraonada en els propers dies 86 milions del deute reconegut, un 25% del total dels poc més de 340 milions en crèdits privilegiats i ordinaris que es van reconèixer al seu dia, quan la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA) va portar a la liquidació de la seva filial espanyola. Amb aquest nou pagament, s’haurà saldat ja el 75% del deute admès.

Havent abonat ja uns 260 milions d’euros, la immensa majoria dels creditors de Banco Madrid ja han recuperat o recuperaran en breu pràcticament tot el que se’ls devia. Així, segons els càlculs que ha filtrat l’administració concursal a la premsa econòmica espanyola, el 93,5% dels 15.226 creditors reconeguts en total haurà cobrat, un cop es faci aquest darrer abonament, entre el 99% i el 100% dels seus drets reconeguts. Un 5,9% més d’afectats haurà pogut disposar d’entre el 75% i el 99% del muntant que se’ls devia. Un 0,5 dels creditors haurà percebut sols un 75%. Però aquest 0,5% són els dipositants més voluminosos. 

La feina de l’administració concursal està pràcticament acabada. L’últim gran repte que li queda és la venda d’una cartera de crèdits valorada en quelcom més de 20 milions d’euros. Per ara hi ha vuit milions en execució i els gestors han optat per anar oferint quitances per anar saldant-los. La resta seran subhastada entre bancs i fons, previsiblement amb importants rebaixes. Del pagament de 86 milions que ara es farà, la majoria de beneficiats seran els creditors privilegiats i ordinaris, entre els quals destaquen les entitats públiques i els treballadors de Banco Madrid.

Tot i com està d’avançada la feina, és cert que fa més de tres anys que dura. Això ha portat la Previsió Sanitària Nacional (PSN), la mútua dels professionals universitaris, ha presentat un escrit al jutjat mercantil número 1 de Madrid, que supervisa el concurs de Banco Madrid, en el qual acusa de “mala fe” l’actuació dels administradors concursals i manté que la seva “ineficàcia” està demorant la liquidació de l’entitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending