La Guàrdia Civil obliga a treure la senyera de la matrícula a un vehicle francès a la frontera hispanoandorrana

Van ser retinguts una hora i van ser denunciats per manca de respecte cap a les forces de l'ordre

Un agent de la Guàrdia Civil
Un agent de la Guàrdia Civil
Una parella de turistes francesos van ser retinguts la setmana passada durant una hora per la Guàrdia Civil a la frontera hispanoandorrana perquè portaven un adhesiu amb la bandera catalana a la matrícula. La parella va haver de treure l'adhesiu i va marxar amb una denúncia per manca de respecte cap a les forces de l'ordre.

Una parella de turistes francesos de Formiguera (Pirineus Orientals) van visitar el Principat la setmana passada. Segons informa l'emissora de ràdio France Blue Roussillon, en entrar per la frontera hispanoandorrana, un agent de la Guàrdia Civil els va ordenar aturar el seu vehicle en veure una bandera catalana a la matrícula davantera. L'agent els va demanar explicacions sobre per què duien en el seu vehicle aquest adhesiu i els va instar que el retiressin immediatament.

Molts vehicles dels Pirineus Orientals porten habitualment la bandera catalana amb el 66 que és el número del departament. A més al centre de Perpinyà, a l'edifici més emblemàtic, el Castellet hi oneja la senyera i hi figura també a la samarreta de l'equip més representatiu de la zona, l'USAP que aquesta temporada militava al Top 14, la categoria més alta del rugbi francès.

Després d'estar una hora a la frontera i veient que la discussió pujava de to, la parella va decidir arrencar l'adhesiu i van poder marxar amb una denúncia per manca de respecte cap a les forces de l'ordre i una gran sorpresa perquè es desplaçen molt sovint a Puigcerdà i mai han tingut cap problema.

Comentaris (4)

Trending